Voor mama: 7th Heaven Charcoal Detox Bubble Mask

Charcoal Detox Bubble Mask

charcoal detox bubble mask

Maskertje getest

Gisteren keek ik naar het programma Keuringsdienst van waarde. Deze keer ging het over de trend van producten met actieve kool er in. En laat ik nou zelf ook een maskertje met actieve kool in de kast hebben liggen. Het perfecte moment om dit maskertje eens te gaan testen.

 

7th Heaven Charcoal Detox Bubble Mask

Ik had dit masker gekocht vanwege de afbeelding op de verpakking, het leek me een fijn schuimend masker. Als ik eventjes wat beter had gekeken, had ik gezien dat dit een sheet-masker is, en niet om te smeren.

Vóór het aanbrengen wordt je gevraagd om de verpakking eventjes te masseren, om het masker te activeren. Dan breng je het sheet-masker aan op een gereinigd gezicht. Je laat het vervolgens 10 tot 15 minuten intrekken. Tijdens het intrekken zal je merken dat er steeds meer bubbels op het masker verschijnen. Dit geeft een licht tintelend gevoel op je huid.

Na het intrekken kun je het maskertje verwijderen. De bubbels die achterblijven op je gezicht kun je inmasseren, en vervolgens spoel je je gezicht en droog je af.

 

Mijn ervaring

Persoonlijk houd ik meer van smeerbare maskertjes, als ik had gezien dat dit een sheet was had ik hem misschien niet eens gekocht. Toch is een sheet masker wel heel makkelijk in gebruik. Het enige wat je hoef te doen is het velletje op je gezicht leggen, en het een beetje aandrukken.

Al vrij snel tijdens het intrekken voelde mij huid heel droog en trekkerig aan. Dit is waarschijnlijk het effect van de actieve kool; want dat trekt olie en vuil aan.  Omdat mijn huid van zichzelf al vrij droog is, besloot ik om het masker niet te lang op te houden. Ik heb de 10 minuten niet gehaald.

Ook na het inmasseren en afspoelen bleef mijn huid droog en trekkerig aanvoelen. Het deed mij een beetje denken aan het gevoel dat een ouderwets stuk zeep ook geeft.  Toegegeven, mijn huid was wel goed gereinigd, zoals het masker belooft. Misschien wel iets te goed……

 

Conclusie

Kortom: mijn ervaring met het 7th Heaven Charcoal Detox Bubble Mask was niet heel positief. Makkelijk in gebruik, maar niet fijn voor mijn huid. Ik zal dit masker dus niet nogmaals aanschaffen.

Heb jij een wat vettere huid, dan is dit masker voor jou misschien wel fijn. Je kunt het onder andere kopen via kruidvat en bol.com.

 

Lees ook: getest: Smyle tandpastatabs

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge