Dagje uit: World of Dino’s

Dino’s zijn helemaal hot op het moment. Van films en spaaracties tot speelgoed en kleding. Overal kom je dino’s tegen, en ook mijn jongens zijn helemaal fan. Daarom besloten we vorige week om eens een echt dino dagje uit te doen.

World of Dino’s

World of Dino’s noemt zichzelf de grootste dino expo van Europa. Het is een soort tentoonstelling, met meer dan 60 bewegende en brullende dino modellen. De modellen variëren van best klein tot imposant hoog. Bij elke dino staat een groot bord met informatie. Niet alleen mooi, maar ook leerzaam dus.

De modellen staan opgesteld in een hal. Je loopt een vaste route langs de dino’s, ongeveer zoals bij Ikea ;-). Er is veel moeite gedaan om de juiste sfeer te creëren. Zo is de hal halfduister, er staan veel spots op de dino’s gericht en staan ze in een soort van natuurlijke setting.

Halverwege de route kom je langs een ‘dinoscoop’, maar voortdurend informatieve filmpjes over dino’s afgespeeld worden.

En helemaal aan het eind vind je de kids-zone. Hier kunnen de kinderen o.a. meedoen aan een kleurwedstrijd, springen op een springkussen en in de zandbak graven naar fossielen. Ook is hier de dino-shop te vinden, waar je leuke souvenirs kunt kopen.

world of dino’s

Mijn ervaring

Zoals ik al zei, is er veel moeite gestoken in de sfeer. Dat begint al bij de ingang, waar je in een soort jungle tunnel staat te wachten voor de kaartcontrole. Ook hier is het al halfduister, en hoor je de dino’s al brullen. Je zit echt meteen in de dino wereld.

De kinderen kregen bij binnenkomst een speurtocht, met de belofte op een kleinigheidje als je hem aan het eind weer inlevert. Mijn jongste van 5 had hier niet zoveel aan. Hij kan nog niet lezen, en vond het eigenlijk gewoon veel te moeilijk. Mijn oudste van 7 vond het geweldig. Hij houd wel van feitjes en dergelijke, en ging meteen als een malle aan de slag. Met het gevolg dat hij eigenlijk niet zoveel naar de dino’s keek, en vooral   in het begin alleen maar met de infoborden bezig was.

Ik vond de dino modellen er goed uitzien. Sommige waren heel realistisch, anderen zijn wat minder goed gelukt. Door goede belichting zagen ze er soms ook echt angstaanjagend uit. Minpuntje vond ik dat de modellen niet echt op schaal waren. Ik snap heus wel dat sommige dino’s HEUL erg groot waren en dat dat niet in zo’n hal past. Maar om van een dino die maar 50cm groot was een 2m hoog model te maken, vind ik een beetje krom. Het geeft een beetje vertekend beeld.

De dinoscoop halverwege vond ik niet zo’n succes. De fimpjes waren in het engels. Wat dus al niet te begrijpen is voor jonge kinderen. En eigenlijk waren de filmpjes ook niet zo kindvriendelijk. Vrij expliciete beelden van dino’s die elkaar aanvallen, verwonden of opeten. We zijn dus maar snel weer verder gegaan.

Na ongeveer anderhalf uur hadden we alle modellen van de expo gezien. Daarna zijn we nog in de kidszone bezig geweest. Grootste hit was hier het springkussen. Na zoveel gekijk en geleer wilden mijn jongens echt even hun energie kwijt.

Van tevoren wilden ze allebei graag fossielen zoeken. Maar de oudste keek eens naar die zandbak en besloot dat hij dat niet wilde. Het is gewoon een grote zandbak met wat gipsen botten er in. Er was daar ook geen begeleiding of iets dergelijks, en enkel wat kapotte scheppen om te gebruiken. Een zooitje dus. Mn jongste heeft nog wel even gewoon met het zand gespeeld, zonder zich met die fossielen te bemoeien. Later zag ik nog dat de wat oudere kinderen de fossielen optilden en er mee aan het bouwen waren. Lijkt me toch ook niet echt de bedoeling…..

De dinoshop viel mij ook ontzettend tegen. Een heel klein assortiment, en haast niets onder de €10. Een gemiste kans vind ik. Als ze bijvoorbeeld wat betaalbare plastic dino’s hebben, zijn er vast genoeg ouders die dat voor hun kind kopen. Maar een knuffeltje van 15 euro laten de meesten toch liggen.

Details

World of Dino’s is nog tot 2 september dagelijks te bezoeken in de Jaarbeurs in Utrecht. Open van 10.00 tot 18.00. Kaarten kosten in de voorverkoop €15 voor kinderen en €17,50 voor volwassenen. Er zijn ook goedkopere familie tickets te krijgen. Of je scoort via ticketveiling.nl nog goedkopere kaartjes, zoals ik deed.

Voor meer info, kijk op www.worldofdinos.nl

 

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge