En nu ben ik 30

Vooraf

Ik zag er enorm tegenop. Het was voor mij echt een psychologische grens die ik over moest. Dertig klikt oud en volwassen. En zo voel ik me niet.

Ik had er ook helemaal geen zin om mijn verjaardag te vieren. Ik had eigenlijk al beslist er niets aan te doen, maar kreeg daar van alle kanten commentaar op. Dus toch maar toegelaten dat de mensen mochten komen voor een bakkie koffie en een stukje taart.

Mijn verjaardag

Om 8 uur de kinderen op school gedropt, en snel door naar twee verschillende winkels voor de laatste boodschappen. In de ochtend kwamen er wat mensen, en in de middag zat ik in een leeg huis.

Ik had geen idee wie er ’s avonds mee zouden eten, dus gekookt voor een weeshuis. Bleek iedereen thuis al gegeten te hebben. Mijn schoonzus belde. Of de avondvierdaagse door zou gaan i.v.m. het slechte weer. Jawel hoor, maar je komt toch sowieso wel voor m’n verjaardag? Vier je het dan vandaag? was de reactie. Ik vier het al 30 jaar op de dag zelf, nog nooit verplaatst naar het weekend. Waarom nu ineens wel? Dus zowel schoonzus als schoonouders alsnog even langs gekomen.

Tussen half 8 en half 9 ging alle bezoek weer even op pad, om langs de route van de avondvierdaagse m’n kinderen te voorzien van wat lekkers. Ik stond ook uit te delen aan alle vriendjes en klasgenoten.

Om half 9 was iedereen weer terug, en werd er nog even nagepraat voordat iedereen weer naar huis ging.

Achteraf

De hele week van tevoren schoongemaakt. De dag zelf gestress voor boodschappen. Getob wat ik met het eten zou doen. Gedoe wie er wel en niet komt. Veel te veel in huis gehaald en veel teveel klaargemaakt. Een rare opgebroken dag door de avondvierdaagse. ’s avonds doodmoe, en de volgende dag weer vroeg op voor t werk.

Ik heb besloten dat dit écht de allerlaatste keer is geweest dat ik mijn verjaardag ‘vier’. Het geeft gewoon teveel gedoe, en ik heb er een beetje een naar gevoel aan overgehouden. Degenen die het hardste riepen dat ik het moest vieren, zijn niet eens geweest. Ik ben het een beetje zat om op ‘mijn dag’ met iedereen rekening te moeten houden. Volgend jaar ga ik gewoon lekker doen wat ík wil. Een dagje sauna ofzoiets, voor een heerlijk ontspannen verjaardag!

Winactie

Ik had een winactie beloofd voor m’n 30ste verjaardag. Inmiddels zijn we vier dagen verder. Maar ik heb niks leuks kunnen bedenken, en ook geen leuke items kunnen shoppen om weg te geven. Deze houden jullie van me tegoed. Waarschijnlijk wordt het een end-of-summer iets. Als je nog iets leuks weet, houd ik me van harte aanbevolen 🙂

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge