Kinderboekenweek 2018: Vriendschap

Kinderboekenweek

Ja, het is er weer! Gisteren is de jaarlijkse Kinderboekenweek weer begonnen. De komende tien dagen staan in het teken van de leukste kinderboeken. De kinderboekenweek is oorspronkelijk opgezet om het lezen onder kinderen te stimuleren, en ik denk dat dat tegenwoordig nog steeds hard nodig is.

Vriendschap

Het thema van dit jaar is Vriendschap. Nu kan je dit op allerlei manieren opvatten. In kinderboeken gaat het er dan vooral om dat je lief voor elkaar moet zijn, en dat iedereen anders is maar toch leuk. Een hele goede boodschap, toch?

Activiteiten

Heel veel scholen, bibliotheken en (kinder)boekenwinkels spelen in op de Kinderboekenweek. Op de school van mijn kinderen werd er gisteren voorgelezen aan de hele school, en mochten de kinderen onder een Vrienschapspoort doorlopen. Elke school geeft op zijn eigen manier aandacht  aan het thema, en er zal deze week wat meer (voor)gelezen worden. In de bibliotheek kun je bijvoorbeeld naar een voorleesuurtje of een korte kindervoorstelling. Kijk Hier voor een overzichtje.

Boeken

Maar het belangrijkste zijn natuurlijk de boeken. Wat zijn nu de leukste kinderboeken binnen het thema vriendschap?

Prentenboeken

Lezen stimuleren begint al vóór dat een kind zelf kan lezen. Gelukkig zijn er ook genoeg prentenboeken en voorleesboeken te vinden over het thema vriendschap. Hier vind je links naar mijn favorieten:

 

Zelf lezen

In mijn ogen is er niks leukers dan zelf lezen. Maar om van lezen te leren houden, is het belangrijker om de juiste boeken te kiezen. Dit zijn mijn favorieten voor (beginnende) lezertjes:

 

 

Wat is het favoriete boek van jouw kind(eren)?

 

deze post bevat affiliate links

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge