PLOG: Onze herfstvakantie in foto’s

Vandaag begint in onze regio de school weer, na een week herfstvakantie te hebben gehad. Onze vakantie was, voor mijn doen, erg druk. Hier een kort fotoverslag:

Maandag

Maandag maakten we gebruik van het mooi weer, door de middag in de speeltuin door te brengen.

Dinsdag

Dinsdagochtend maakten we een fijne boswandeling. Helemaal leuk toen we ook nog wat stapels boomstammen tegenkwamen waar ze lekker op konden klimmen.

Omdat het nog steeds heerlijk weer was, zijn we ook op dinsdag naar de speeltuin geweest.

Woensdag

Op woensdag gingen we naar de Ernst en Bobbie Vakantieshow. Mijn schoonmoeder had kaartjes bij elkaar gespaard bij de supermarkt.

Wij hadden kaartjes voor de tweede voorstelling. Maar we waren er véél te vroeg. Niksvermoedend zijn we gewoon de zaal in gelopen. Vreemd: er werden geen kaartjes gecontroleerd. Vreemd 2: het was al hartstikke druk. Vreemd 3: boze ouders die klaagden dat wij op ‘hun plek’ zaten. Vreemd 4: ergens halverweg een verhaal begon het stuk, met af en toe verwijzingen naar dingen die eerder gebeurden….. En toen viel het kwartje: Er zat een pauze in het stuk. En wij waren dus tijdens de pauze van voorstelling 1 naar binnen gelopen!

En wat doe je dan? De voorstelling afkijken, naar buiten gaan en netjes in de rij aansluiten voor je eigen voorstelling. Deze keer werden de kaartjes wél gecontroleerd, kregen we een appeltje van de sponsor en konden we een beter plaatsje kiezen.

Dus we hebben die middag anderhalve voorstelling gezien door deze niet-zo-slimme-actie-van-mama.

Donderdag

Donderdag gingen we naar de bioscoop. Er draaien op het moment veel leuke kinderfilms, mijn jongens kozen voor de stoere Lego Ninjago film. Eigenlijk voor 6+, maar mijn ventje van 4 kijkt thuis ook al vaak ninjago samen met zijn grote broer. Jonge kinderen die de serie niet kennen, zullen deze film waarschijnlijk nog wat te eng/spannend vinden.

Ik dacht van de bioscoop een low-budget uitje te maken, doordat ik nog een bioscoopbon had liggen. Helaas bleek bij de kassa dat mijn bon niet geldig is bij Pathé. Jammer, moest ik alsnog betalen. Maar wel leuk voor de kinderen: dan kunnen we binnenkort nog een keer naar de film, want ik heb dus nog steeds die bioscoopbon 🙂

Vrijdag

Vrijdag wilden de jongens graag koekjes en kruidnootjes bakken. U vraagt, wij draaien. Lekker met een kant en klare bakmix van koopmans. Dus snel klaar en weinig gedoe.

De rest van de dag een lekkere thuisdag gehad.

Bovendien was ik op dit moment zelf een beetje ingestort. Al die activiteiten waren (voor mij) iets teveel van het goede. Want tussendoor moest het huishouden natuurlijk ook gewoon gedaan worden.

Weekend

Zaterdagochtend staat hier vaak een voetbalwedstrijd op het programma. Daarna moet er nog boodschappen gedaan worden, en dan is de dag alweer bijna om.

Op zondag stond een bezoekje aan opa en oma op de planning, want de auto moest weer teruggebracht worden. Toen merkte ik dat zo’n volle week eigenlijk ook voor de jongens teveel is geweest. Ze reageerden enorm vermoeid en overprikkeld op een simpel stoeispelletje van papa. Daarom maar besloten om ze thuis te laten en even alleen de auto weg te brengen.

Vandaag

Gelukkig hebben ze vandaag nog een studiedag, en dus nog een extra dagje om weer bij te komen.

 

Hoe was jullie herfstvakantie? Of, als hij net begint, wat zijn je plannen voor deze week?

 

6 Comments

  1. Wat een leuke week, ik vind het ook altijd heerlijk met de meiden door het bos te lopen, blaadjes zoeken en zo

  2. Heel erg netjes hoor, deze week. Heerlijk klimmen en klauteren in het bos en naar de bioscoop! Wat een pretweek.

  3. Haha ernst en bobbie die heb ik zelf ook nog veel gezien toen ik klein was… nu ik die kruidnoten heb gezien krijg ik er wel zin in. Gelukkig is het zo gewoon etenstijd

  4. Wat een leuke week! Ik ben benieuwd hoe je pepernoten gelukt zijn Haha bij mij gaat dat altijd mis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge