Uit met kinderen: dagje Drievliet

Pretparktour 2019

In plaats van echt ‘op vakantie’ gaan wij deze zomer een flink aantal pretparken bezoeken. We begonnen onze pretparktour met een bezoek aan Drievliet bij DenHaag.

Ingang Drievliet

Drievliet

Drievliet is een klein pretpark in DenHaag. Het noemt zichzelf een familiepretpark, en dat is volgens mij zeker wel waar. Ze hebben snelle achtbanen voor de durfals, maar ook rustigere kinderattracties en leuke shows. En sinds dit seizoen zelfs een Spray park: een gebied met allerlei soorten sproeiers en waterelementen waar je heerlijk kunt afkoelen op een warme dag.

Attracties en shows

Zoals ik al aangaf, heeft Drievliet een grote verscheidenheid aan attracties. Mijn oudste zoon van 8 ging voor de vier achtbanen, botsauto’s en het schommelschip. De jongste van 6 vermaakte zich prima in de draaiende theekopjes, de grote glijbanen, jolly jumpers en de jungle river.

Ook voor nog kleinere kinderen is er veel te doen. Het voorste gedeelte van het park staat vol met attracties voor de allerkleinsten, zoals springende hondjes, een ritje op de sleepboot en de tractors van Old McDonald.

In Drievliet kun je ook kijken naar twee shows. Eentje daarvan is de Drievliet Jungle Show, deze kun je zien in een klein theatertje achter in het park. Dit is een computergestuurde show met ‘zingende’ boswezens, die waarschijnlijk al zo’n 20 – 25 jaar hetzelfde doen. Een beetje gedateerd dus, maar voor jonge kinderen nog wel vermakelijk denk ik.

Drievliet Jungle Show

De andere grote show vind je in het parktheater. Daar kun je dit seizoen genieten van de Piraten Survival Show. Een grappige interactieve show over twee ietwat klungelige piraten die het publiek survival technieken leren, met leuke woordgrapjes en spannende special effects. Deze show vind ik echt een aanrader voor de hele familie, zeker gaan kijken als je in Drievliet bent.

Horeca

In Drievliet vind je twee restaurants, en verschillende kiosken. Bij de kiosken is vooral ijs, snoeperij en snacks te krijgen. Bij de restaurants vind je een iets uitgebreider menu, maar wel veel standaard pretparkvoedsel zoals patat en pannenkoeken. Gelukkig zijn er verspreid over het park veel bankjes en picknicktafels te vinden waar je zonder problemen zelf meegebracht eten kunt nuttigen.

Onze mening

Zoals ik al zei vind ik Drievliet een leuk gezellig park voor het hele gezin. Het is niet zo groot, dus makkelijk te doen in 1 dag. Door de grote verscheidenheid in atracties is er voor elke leeftijdcategorie wel iets leuks te vinden. Doordat het niet zo groot is, heb je eigenlijk nergens echt lange wachtrijen, wat ook fijn is.

Jayson (8): Ik vond dit een leuk park. De achtbanen zijn leuk, en ik ging wel 5 keer achter elkaar in het schommelschip.

Bradley (6): We kwamen steeds piraten tegen. mijn favoriete attracties was de mijntrein achtbaan, daar mocht ik samen met mama in.

 

Ook bloggers Denise, Marijke, Linda en Anja bezochten Drievliet en schreven een verslag.

 

Nog meer weten over Drievliet? Ze hebben natuurlijk ook hun eigen site: Drievliet.nl 

 

Meer lezen over onze pretparktour? Bekijk ook mijn verslagen over:

Duinrell

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge