De laatste Update van mijn Jaardoelen

Tja. De jaardoelen. Daar zijn ze weer. De laatste dag van november, morgen begint de laatste maand van 2017.

Aan het begin van het jaar stelde ik mezelf een aantal doelen. Heel enthousiast, lekker gemotiveerd ook. Maar zo gaandeweg het jaar ontdekte ik: de dingen die ik niet écht belangrijk vind, die raken op de achtergrond. Als ik keuzes moet maken qua budget, zijn de extra dingen (mijn doelen) de eerste dingen die geschrapt worden. Life happens. Ik wordt in beslag genomen door de dagelijkse dingen, en heb vaak last van een laag energie niveau.

Dit is de laatste update van mijn Jaardoelen 2017. Wat ik nu nog niet gehaald heb, dat gaat in de drukke decembermaand ook écht niet meer lukken.

 

Mijn jaardoelen

Uitleg: Rood = mislukt, groen = behaald

Persoonlijk:

 • 10 kilo afvallen Waarschijnlijk ben ik zelfs aangekomen dit jaar. Heb al maanden niet op de weegschaal gestaan. Maar om verschillende redenen eet ik veel en vooral slecht. Ik had gehoopt hier dit jaar verandering in te brengen, maar er zijn eerst nog andere dingen waar ik aan moet werken.

Huis:

 • het huishouden onder controle krijgen. Ik krijg er gewoon geen vat op. En dus blijf ik maar wat aanmodderen.
 • Het huis afmaken qua klussen. Veel minder gedaan dan ik gehoopt had. Vooral om financiele redenen.
 • 2017 dingen de deur uit doen. Ik ben slecht in bijhouden. Als je elk klein dingetje meetelt, heb ik het misschien wel gehaald. Zo af en toe gaat er een zak met rommel de container in. Zolang ik bezig blijf met weggooien, komt er uiteindelijk wel een keertje orde in de chaos. Hoop ik…

Blog:

 • een nieuwe naam kiezen, herkenbaar en duidelijk. In maart afgevinkt!
 • eigen domeinnaam. In maart afgevinkt
 • 1000 bezoekers per maand. Ik heb nog steeds moeite om de cijfers te lezen. Volgens Google analytics heb ik de afgelopen maand 2100 bezoekers gehad. Zou het echt? Hopelijk kan ik dat dan vasthouden in 2018
 • 350 volgers op instagram Ik heb nu 152 volgers.  Begin april had ik er 5 (ja, echt maar 5). Toch best gegroeid dus dit jaar!
 • 200 blogposts Dit is nummer 89 op wendy’s leven. Ik had er 23 op mijn vorige blog, dus het totaal staat op 112. Slechts de helft. Gemiddeld 2 per week. Minder dan ik zou willen, maar toch netjes?

Geld:

 • 1000 euro op de spaarrekening. Omdat ik mijn baan kwijt ben, is sparen op dit moment heel moeilijk. En ook geen prioriteit.
 • 500 euro verdienen naast mijn baan. Begint dit jaar had ik dit doel gezet op 1000 euro. Tussendoor twee keer naar beneden bijgesteld. Nu geef ik het op. Ik heb gewoon geen energie over om geld-verdien-dingen te doen. Jammer, want we zouden het geld goed kunnen gebruiken.
 • niet meer roodstaan. deze geef ik maar op. Volgend jaar beter….

Fun en overig:

 • op vakantie naar het buitenland. Een hele leuke vakantie gehad begin deze maand. YES!
 • een stedentrip maken. Niet echt een stedentrip, maar een dagtocht naar Londen. Ik reken hem goed!
 • drie pretparken bezoeken. Tijdens de vakantie hebben we Legoland en Disneyland bezocht. Ook zijn we met korting naar blijdorp geweest, en begin oktober naar Safaripark Beekse Bergen. Maar een dierentuin is natuurlijk geen pretpark. Toch vink ik hem  af: Juliantoren en Slagharen met korting bezocht, en komend weekend ook nog WinterEfteling. 5 pretparken én 2 dierentuinen. Topjaar!
 • een auto kopen. We gaan niet zo goed met geld om. Sparen lukt niet. Daarom zijn we nu al twee jaar autoloos. Maar ach, er zijn belangrijkere dingen in t leven.

 

Zoals ik al zei: dit is de laatste update van het jaar. De rode doelen ga ik in een maand tijd echt niet meer halen.

Doelen stellen op deze manier werkt niet echt voor mij. Misschien heb ik ze onrealistisch hoog gezet. Maar zonder grote dromen geen grote resultaten, toch? Ik ga deze maand eens nadenken hoe ik in 2018 bezig kan zijn met doelen stellen en behalen.

1 Comment

 1. Persoonlijk zou ik er eentje uitkiezen, dat doel wat je nu op dit moment het liefste wil bereiken. Een haalbaar doel, op korte termijn. Bv in termen van gewicht: een hele week geen frisdrank. Of over huishouden: een hele week elke dag 15 min opruimen op de plek die me op dat moment het meeste stoort. En telkens opnieuw zo een korte termijn doel en telkens een ander. Net wat je op dat moment voelt, waar je aandacht aan moet geven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge