Wat vooraf ging – Hoe ik ziek werd

Ik ben ziek

Het is inmiddels meer dan 9 maanden geleden dat ik voor het laatst iets hier online heb gezet. Zoals je misschien al uit de titel kan opmaken, is er in de tussentijd vanalles gebeurd. Vandaag deel 1 van het verhaal. Wat er allemaal vooraf ging, voordat ik wist hoe ziek ik was.

Augustus/ September

Dit is rond de tijd dat ik stopte met bloggen. Ik had toen last van vermoeidheid en lusteloosheid. Op mijn werk liep alles ook niet helemaal lekker. Het liefst zat ik heel de dag alleen maar op de bank te hangen, beetje tv kijken, beetje tijd verdoen op tiktok. Maar omdat ik me wel vaker zo had gevoeld, zocht ik er niks achter.

Oktober/ November

Ongeveer in de herfst. Mijn vermoeidheid werd erger. Maar ik bleef er smoesjes en excuusjes voor verzinnen. Last van mijn hooikoorst. Griepseizoen, het heerst, Drukte en stress op m’n werk. Slecht geslapen. Noem het maar op, en de kans is groot dat ik het gebruikt heb als reden voor mijn klachten.

Want inmiddels had ik ook last van allerlei random andere klachten. Last van mijn ogen, migraine aanvallen en misselijkheid. Maar de meeste dingen verdwijnen na een paar dagen weer.

ziek

December

Dit is de periode dat ik over mezelf ga zeggen: ik ben ziek. Nog steeds ben ik heel erg moe. Met grote moeite doe ik het huishouden, en ga ik naar mijn werk. Voor andere dingen heb ik geen energie meer. Ik ga inmiddels niet meer op de fiets naar mijn werk, dat trek ik niet meer. Ik ga steeds vaker eventjes slapen overdag, of ’s avonds heel vroeg naar bed.

Ook heb ik steeds meer andere klachten. De misselijkheid gaat niet meer weg. Ik ben elke dag, de hele dag, misselijk. Dit geeft uiteraard effect op mijn eetlust. Vrijwel het enige dat ik eet zijn droge crackertjes en snoepjes tegen de misselijkheid. Maar alsnog moet ik regelmatig overgeven.

Natuurlijk is dit absoluut niet gezond. Maar ik maak mezelf wijs dat het wel over zal gaan

Januari- echt ziek

Dutjes overdag zijn inmiddels standaard. Ik kom bijna de dag niet meer door, heb eigenlijk ook geen energie meer om mijn huis netjes te houden.  Op een vrije dag lig in bed tot het tijd is om avondeten te koken.

Nog steeds ben ik elke dag misselijk. Ook heb ik inmiddels andere klachten zoals kortademigheid, random spierkrampen en onverklaarbare jeuk.

Mijn vrienden en familie sporen me aan om naar de dokter te gaan. Als ik op 22 januari merk dat ik zeker 5 minuten verschrikkelijk buiten adem ben na 1 verdieping traplopend, komt eindelijk het besef dat er toch echt iets niet goed zit. Na het weekend bel ik meteen de huisarts. Op dat moment denk ik zelf dat ik een zware longtontsteking heb opgelopen……

 

Volgend keer deel 2 : wat er gebeurde toen ik eindelijk naar de huisarts ging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge