10 leuke dingen om binnen te doen in de vakantie

Voorjaarsvakantie

Het is weer voorjaarsvakantie. Tijdens deze week laat het weer het meestal niet toe op lekker naar buiten te gaan. En als de kinderen binnen zitten, gaan ze zich gegarandeerd vervelen. Natuurlijk is het dan makkelijk om ze lekker achter de computer of tv te planten. Maar een hele week alleen maar schermpjes wordt niemand vrolijk van. Gelukkig zijn er tal van leuke en educatieve activiteiten die je kunt organiseren om je kinderen binnen bezig te houden tijdens de voorjaarsvakantie. Hier zijn een paar ideeën:

 

1. Knutselen: Verzamel knutselspullen zoals papier, kleurpotloden, verf, lijm en glitter, en laat je kinderen creatief bezig zijn. Ze kunnen tekenen, schilderen, kleien, enzovoort.

2. Bakken: Bak samen koekjes, cupcakes of brood. Het is niet alleen leuk, maar ook leerzaam voor kinderen om te zien hoe ingrediënten veranderen in iets lekkers.

3. Film- of leesmarathon: Kies samen een aantal films uit die jullie willen bekijken of boeken die jullie willen lezen. Maak er een marathon van met popcorn en dekens.

4. Wetenschappelijke experimenten: Voer eenvoudige wetenschappelijke experimenten uit thuis, zoals het maken van een vulkaan met baking soda en azijn, of het laten drijven van een ei in water met zout.

5. Spelletjesdag: Organiseer een spelletjesdag met bordspellen, kaartspellen of video games. Laat de kinderen kiezen welke spellen ze willen spelen.

6. Educatieve uitjes: Breng een bezoek aan een museum, dierentuin, aquarium of botanische tuin. Veel van deze plaatsen hebben speciale activiteiten en tentoonstellingen voor kinderen.

7. Thema-dagen: Kies een thema voor een dag van de vakantie en plan activiteiten en maaltijden rond dat thema. Bijvoorbeeld een piratendag met schatzoeken en piratenspelletjes, of een ruimtedag met knutselen van ruimteschepen en het kijken naar documentaires over de ruimte.

8. Kookworkshop: Laat de kinderen helpen bij het bereiden van de maaltijden. Geef ze eenvoudige taken zoals groenten snijden, deeg kneden of ingrediënten afmeten.

9. Binnensportdag: Maak ze lekker moe. Doe wedstrijdjes in allerlei verschillende ¨sport¨ onderdelen. Denk aan traplopen, rennen op je plaats, muurzitten en/of koppeltje duikelen. De beste wint een prijs.

10. Schatzoeker: Verstop een x-aantal items in huis. Laat de kinderen ze zoeken. Varieer in moeilijkheidsgraad. Je kan er ook een speurtocht van maken, door hints in de speurtocht te verwerken.

 

Maar welke activiteit je ook kiest; onthoud dat het belangrijkste is om samen plezier te hebben en mooie herinneringen te creëren, ongeacht welke activiteiten je kiest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge