Binnensportdag

Binnensportdag

Gisteren bij de ideeën om binnen te doen, noemde ik een binnensportdag. Voor vele toch een beetje onbekend iets, dus vandaag een aantal leuke wedstrijdjes / games die je kan doen tijdens zo’n dag. Het zijn geen echte sporten, maar meer bewegings challenges.

Lichaamsgewichtoefeningen

Bij deze oefening test je de kracht van je lichaam. Voorbeelden hiervan zijn Zo Lang Mogelijk Planken, Zo Snel mogelijk 25 SitUps, Als langste Muurzitten of ZoVeelMogelijk Burpees in 1Min.

 

Stretchen en Balans

Ben je niet zo sterk? Misschien ben je dan wel flexibel. Wie kan het langst op 1 been staan. Wie kan er het snelst in een rechte lijn (koorddansen) Wie kan het verste naar beneden in de split? Wie kan de meeste Yoga-posities bedenken? Of doe een potje twister om te zien wie het flexibelste is.

Hardlopen of joggen op de plek.

Test je uithoudingsvermogen. Wie kan het langste op 1 plek rennen. Houd iedereen het vol? Maak het dan moeilijker door bijvoorbeeld high knees , butt kicks of sprongetjes toe te voegen.

Traplopen

Een hele zware, om je kids echt moe te krijgen. Wie kan het snelst de trap op en af. Let wel op: deze kan gevaarlijk zijn. Voor kleine kinderen die het nog niet zo goed kunnen, maar ook voor pubers die té snel gaan.

Danswedstrijd

Zet je favoriete muziek op. Wie bedenkt de leukste danspasjes? Of kijk wie het beste is in JustDance op Switch of playstation.

Kracht

Krachtspelletjes zijn vooral voor wat oudere kinderen. Je kunt hier bijvoorbeeld denken aan Bankschuiven en TafelTillen, maar ook armpje drukken en touwtrekken.

Oud Hollands

Oud Hollandse party-games zijn zeer goed geschikt voor een binnensportdag. Spijkerpoepen, koekhappen en sjoelen zijn allemaal leuk om met elkaar te spelen, en klein genoeg om binnen te doen.

Snelheid

Uiteraard kun je geen echte sprintwedstrijd doen in je huis. ,aar je kunt wel op andere manieren je snelheid testen. Voorbeelden: Wie kan het snelste 15 kledingstukken aantrekken. Wie eet het snelste een kom vla leeg. Wie drinkt het snelst twee glazen water

Afsluitende ceremonie

Geef je jullie sportdag een leuke naam? Family Fun Olympic Competie, of heb je zelf een passende naam bedacht? Maakt niet uit hoe je het noemt, bij een binnensportdag hoort een leuke afsluiting. Een leuke prijsuitreiking, waarbij de winnaars hun welverdiende beloning krijgen. Uiteraard zorg je ervoor dat alle deelnemers een beloning krijgen. Dit kun je doen door niet alleen de snelste en de sterkste een prijs te geven, maar bijvoorbeeld ook de grappigste, de vrolijkste, de enthousiaste, de doorzetter en/of de klunzigste.

De beloning kun je zelf kiezen. Iets lekkers, een geldprijs (vinden pubers leuk) of bijvoorbeeld een zelfgemaakte trofee.

Maar onthoud; het gaat niet om het winnen. Het gaat erom om het leuk te hebben samen en herinneringen te creëren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge