Dagdromen: wat zou ik doen als ik veel geld had:

Iedereen dagdroomt wel eens over wat hij/zijn zou doen met veel geld. Misschien heb je vandaag je eerste miljoen verdient op de vrijmarkt. Misschien beproef je je geluk in de staatsloterij vanavond. Ken je dat hele oude liedje nog van Samson en Gert?  Had je 10 miljoen, wat zou jij dan doen,  een feestje bouwen en je geld op doen! Dit zijn de dingen die ik zou doen als ik veel geld had:

 

  1. Een mooie, verre reis maken. Ik wil sowieso naar Australie, de Verenigde Staten en Egypte. Maar er staan nog zoveel andere plekken op mijn wishlist, dat ik er wel 10 miljoen voor nodig heb.
  2. Een groot huis kopen, het liefst met een grote tuin aan het water. Ons huurhuisje is fijn, maar als ik eerlijk ben ook nét te klein, nét niet logisch ingedeeld, en gewoon nét niet geweldig.
  3. Die tuin, bij dat grote huis, naar mijn eigen smaak inrichten. Tot nu toe hebben we alleen heel veel tegels, en wat planten van de vorige bewoner in de tuin. Ik wil zo graag een mooie tuin, naar mijn eigen smaak ingericht.
  4. Geld opzij zetten voor m’n kinderen. Afhankelijk van hoeveel geld ik heb, wil ik per kind minimaal een paar duizend euro op een spaarrekening hebben voor later. We proberen wel te sparen voor ze, maar tot nu toe lukt dat niet echt.
  5. Een afspraak met een styliste maken. Samen met hem/haar een kledingstijl vinden die bij me past, en dan meteen mijn hele kast vol shoppen. Want in mijn nieuwe grote huis heb ik vast ook plek voor een hele grote kledingkast.
  6. En eigenlijk ook gewoon een mega-shopping-trip maken. Niet alleen kleding, maar ook spullen. Gewoon een winkel inlopen, en kunnen kopen wat ik mooi/leuk vind zonder op de prijzen te letten. Hééérlijk lijkt me dat!
  7. Een abonnement nemen op de Efteling. Staat al zolang op mijn wishlist. Maar is op het moment ook vrij nutteloos om te hebben, omdat we geen auto hebben om er te komen.
  8. Mijn motorrijbewijs halen én een motor kopen. Motor rijden is al een stiekeme droom van me sinds ik al 10-jarig meisje een ritje achterop mocht maken tijden de plaatselijke braderie. Maar eigenlijk vind ik het ook méga eng, vandaar dat ik het nooit gedaan heb.

Wat zou jij doen als je (ineens) veel geld had?

1 Comment

  1. En nu de dingen uit dit lijstje verwezenlijken – of het begin maken – zonder de 10 miljoen. Er zijn vast mogelijkheden. Wegen er naartoe. Beleef je dromen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge