Ik stop er mee

Schrik niet, ik ga niet nu al stoppen met bloggen. Maar ik trok wel je aandacht he?

Ik ga stoppen met iets anders. Een totaal nutteloos tijdverdrijf. Iets wat me inmiddels al vele uren heeft gekost. Iets wat ik vaak niet eens leuk vind, maar meer uit gewoonte mee bezig ben. Ken je dat gevoel? Dat je eigenlijk niet goed weet wat je zal gaan doen, en dan uit automatisme een bepaalde site aanklikt. En vervolgens ben je ineens een uur verder zonder dat je het door hebt?

Cookie Jam

Dat heb ik dus met het Facebook spelletje Cookie Jam. Die lijkt heel erg op het spelletje Candy Crush, maar is wat minder bekend. Elke keer als ik achter de laptop zit en me verveel, klik ik Facebook aan. En als ik dan alle nieuwe posts gezien had, dan was de volgende automatisme klik Cookie Jam. Ook als ik er eigenlijk geen zin in had. Vervolgens ging ik het dan een kwartiertje spelen, zelfs als ik er geen plezier in had. Allemaal vanuit automatisme en verveling.

En het slurpt mijn energie weg. Ik zit tijdens het spelletje vaak als een zoutzak achter de laptop. Ofwel onderuit gezakt, ofwel met mijn hoofd op mijn hand. Totale verveling en desinteresse. Totaal geen zin of energie om iets anders te gaan doen, maar eigenlijk ook geen zin om door te gaan.

Vandaag bereikte ik level 1000 van het spelletje. Eigenlijk had ik gedacht dat ik daar stiekem wel een beetje trots op zou zijn. Maar dat ben ik dus totaal niet, het boeit me eigenlijk nauwelijks. Ik had bijna zonder nadenken gewoon weer verder geklikt op het volgende level.

Maar ineens irriteerde het me. Mijn eigen hersenloze gedrag. Wie speelt er nou een spelletje zonder dat ze het leuk vind? Wie verspeelt er nu zoveel tijd uit verveling. Mens, ga iets nuttigs doen! Of in ieder geval iets leuks!

Dus ik stop er mee. Meteen. Geen Cookie Jam meer voor mij. Een eerste stap naar een leuker leven creëren. Minder tijd verspillen aan dingen waar ik geen plezier meer uithaal. De tijd die ik nu over heb wil ik dus gaan gebruiken voor nuttige dingen (mijn huis kan wel wat schoner), en leuke dingen (mijn hobby’s, of gewoon een beetje me-time).

 

Heb jij ook van dit soort tijd en energie vretende gewoontes? Of een andere slechte gewoonte waar je wel mee zou willen stoppen?

2 Comments

 1. Vandaag is de dag
  Hij komt maar een keer
  Morgen dan is het
  Vandaag al niet meer
  Niet zeuren, geniet
  Van het leven, het mag
  Maar doe het vandaag
  Want vandaag is de dag

 2. Ik zit via Libelle wel eens op spelpunt.nl.
  Dan ga ik dobbelen of Bingospelen.
  Soms speel ik op een speelautomaat.
  Allemaal gratis , dus het kost geen rooie cent.
  Ik weet dat het verslavend werkt, dus je moet jezelf wel in de hand houden.
  Ik doe het ook alleen maar als ik me heel erg verveel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge