Update Jaardoelen #4

1 mei. Alweer een maand voorbij, en dat betekend tijd voor een update van mijn jaardoelen. Begin dit jaar heb ik mezelf een aantal doelen gesteld, met de intentie om van 2017 een super jaar te maken. Op mijn wordpress blog schreef ik iedere maand een update, en daar ga ik hier gewoon mee verder. Wat zijn mijn doelen, en hoe staat het er mee? Met een derde van het jaar al voorbij, zou ik inmiddels wel wat vooruitgang geboekt moeten hebben toch?

Dit zijn de doelen die ik mezelf gesteld heb voor 2017. Erachter lees je de voortgang in het groen (voltooid), oranje (work in progress) of rood (geen vooruitgang).

Persoonlijk:

 • 10 kilo afvallen Ik probeer er op te letten wat en hoeveel ik eet, en gezondere keuzes te maken. Ik drink nauwelijks nog frisdrank, en vooral veel water met citroen. Maar is valt nog heel veel winst te behalen in gezonder eten, en gewoon minder eten. Ik ben nog niet afgevallen.
 • een cursus of opleiding doen. Wel een beetje rondgekeken. Maar nog niets gevonden waar ik mijn tijd en geld in wil steken.

Huis:

 • het huishouden onder controle krijgen. Ik heb goede en slechte dagen. Meestal is het redelijk. Maar meestal vreselijk, en nooit echt goed.
 • Het huis afmaken qua klussen. De slaapkamer van mij en X was al af. We hebben de speelkamer gedaan, daar moet nog een gordijn opgehangen worden en dan is hij klaar. De badkamer heeft eindelijk een lamp en een nieuw douchegordijn. Deze week hebben we wat verf gekocht om een begin te gaan maken aan de gang. Vooruitgang!
 • 2017 dingen de deur uit doen. Ik heb deze maand eigenlijk niets weggedaan. 1april stond de teller op 315. Ik zet hem nu op 320. Hier is zeker nog werk aan de winkel!

Blog:

 • een nieuwe naam kiezen, herkenbaar en duidelijk. In maart afgevinkt!
 • eigen domeinnaam. In maart afgevinkt
 • 1000 bezoekers per maand. Ik kom er niet echt uit. WIe heeft er een tip, waar kan ik duidelijk/overzichteljk vinden hoeveel bezoekers ik heb? De insights plugin en google analytics zijn voor mij niet duidelijk.
 • 350 volgers op instagram Ik heb nu het ge-wel-dige aantal van 6 volgers op Instagram…. Ik denk er nu over om mijn account van Opnr16 om te zetten naar Wendys Leven. DIt is nu zo’n beetje mijn prive account, maar de grens tussen prive en blog is zowieso erg vaag, ik weet nooit zo goed op welke account ik iets zal plaatsen.
 • 200 blogposts Dit is nummer 20 op wendy’s leven. Ik had er 23 op mijn vorige blog, dus het totaal staat op 43. Das nog niet veel. Ook hier moet ik veel beter mijn best gaan doen!

Geld:

 • 1000 euro op de spaarrekening. Slecht geld management. We houden van luxe en spontane uitgaven. Stand spaarrekening: 85 euro
 • 7500 euro verdienen naast mijn baan. De teller staat nu op €20 euro. Ik ga daarom dit doel aanpassen naar een realistische bedrag. Mijn doel zet ik op €1000.  Gaat ook zeker nog moeilijk worden om te halen, maar is wel haalbaar.
 • niet meer roodstaan. Nog steeds elke maand. Jammer.

Fun en overig:

 • op vakantie naar het buitenland. Nog niks gepland. Ik zit wel al rond te kijken, maar kan pas echt boeken als ons vakantiegeld gestort wordt.
 • een stedentrip maken. Nog niks gepland
 • drie pretparken bezoeken. Nog niks gepland of gedaan
 • een auto kopen. Ik heb bericht gehad van mijn belastingteruggaaf. Als Vriendje zijn geld ook krijgt, hebben we genoeg voor een leuk tweedehands dingetje. Duurt nu niet lang meer!!

Zoals je ziet eigenlijk nog steeds weinig vooruitgang. Maar ik ben sinds gisteren gestopt met een tijdverslindende verslaving, dus vanaf nu heb ik veel meer tijd om dingen aan te pakken! (Of nieuwe excuusjes te verzinnen… zo ben ik dan ook wel weer)

Hebben jullie nog (jaar)doelen of goede voornemens waar je mee aan de slag gaat?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge