4 dingen die ik deed om een Internetstoring door te komen

Gisteren hadden wij hier in t dorp een grote storing van een bekende internetprovider. Van ’s ochtend 9 uur tot ’s nachts 2 uur kon ik niet internetten, vast bellen of televisie kijken.  We konden niet bloggen, niet het nieuws kijken, geen kinderseries, geen netflix en niet gamen. Om maar wat te noemen.

 

Dit zijn de dingen die wij deden om de dag door te komen:

1. Huishoudelijke taken. Normaal ben ik niet zo poetserig, maar gisteren was ik toch een beetje extra ijverig.

2. Een boek lezen. Als schermpjes geen optie zijn, grijp ik terug naar ‘ouderwets’ vermaak.

3. Een dvd opzetten. We hebben een kast vol dvd’s die nooit gekeken worden, omdat we geen dvd speler meer hebben. Gisteren heb ik een kinderfilm opgezet voor de jongens door de ps4 te gebruiken.

4. Vroeg naar bed. Terwijl ik de kids naar bed bracht, was vriendje in slaap gevallen op de bank. Ik ben er bij gaan liggen (‘eventjes’). Om half 11 maakte hij me wakker. Zullen we maar gewoon naar bed gaan?

 

Maar zo’n dagje zonder drukt je wel weer met je neus op de feiten. Hoeveel tijd je normaal doorbrengt achter/voor een scherm. Hoe verslaafd wij eigenlijk zijn aan televisie, internet en social media. Ik werd er namelijk best wel onrustig van dat ik niet mijn normale routine kon volgen, en zat de hele dag door te checken of er al update waren over de storing.

Ik zeg het wel vaker, maar ik ga nu toch écht proberen om te minderen met mijn schermgebruik. Zodat de volgende grote storing niet zo’n impact op mij heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge