De verschrikkelijke zoektocht naar een nieuwe baan

Even een klaagblogje.

Sinds afgelopen augustus heb ik geen baan meer. En natuurlijk solliciteer ik me suf, maar tot nu toe zonder resultaat. En soms lijkt het wel alsof ik onrealistische wensen heb qua werk. Want:

Het uwv zegt:

 • elk werk is passend werk is passend werk. Ook al is het te weinig uren, onder je niveau of lange reistijd.
 • solliciteer ook naar banen waar je niet direct voor in aanmerking lijkt te komen. Wie weet mag je toch op gesprek

Euhm, oke? Is het zo raar dat ik als moeder van kleine kinderen liever niet elke avond om 9 uur thuis kom? En als een bedrijf 10 sollicitanten krijgt die wél goed geschikt zijn, nodigen ze MIJ niet eens uit als ik wat minder geschikt ben. Verspilde moeite in mijn optiek.

(bijna) alle werkgevers willen:

 • 100 jaar ervaring
 • Zo jong mogelijk ivm uurloon
 • een 0-uren contract bieden
 • wisselende rooster met flexibele tijden
 • beschikbaar zijn in de avonden en weekenden

Ik werk al 15 jaar in de detailhandel. Ervaring genoeg. Maar de rest? Te oud, niet heel flexibel (want: kinderen), niet alle avonden en weekenden beschikbaar (want: kinderen)

Mijn wensen zijn dus:

 • een vast aantal uren (want ik heb rekeningen te betalen)
 • redelijk vaste werktijden/werkdagen (handig met opvang regelen)
 • Dicht bij huis. (Heb geen auto, dus een dorp verderop is al snel een half uur fietsen)
 • alle weekdagen beschikbaar, en in overleg avonduren of in het weekend. (want ik heb ook nog een gezin waar ik graag tijd mee doorbreng. Gek he?)

Verder heb ik geen wensen. Het maakt me zelfs niet eens uit wat voor werk het is. Maar zelfs voor simpele magazijnwerkzaamheden vragen werkgevers tegenwoordig ervaring en diploma’s. Gewoon omdat ze dat kunnen in de huidige arbeidsmarkt. Werkgevers hebben geen zin om rekening te houden met de wensen van moeders. Omdat er voor één solliciterende moeder minstens 10 andere sollicitanten zijn die wél lekker flexibel kunnen zijn.

 

Ik solliciteer me suf. Vooral naar banen waar ik eigenlijk niet zoveel interesse in heb. Want dat moet van het uwv. En meestal krijg ik binnen twee dagen een digitale standaard afwijzing. U past niet binnen ons gewenste profiel. De keuze is helaas op een andere kandidaat gevallen. In de 6 maanden dat ik nu werkoos ben, ben ik slechts 2 keer op gesprek uitgenodigd.

Over een paar maanden heb ik geen recht meer op ww uitkering. En het is heel moeilijk om na zoveel afwijzingen positief te blijven over mijn kansen op een nieuwe baan.

Dus als iemand nog een baantje weet (20-40 uur) in of rond Alblasserdam? Ik hou me graag aanbevolen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge