Nationale voorleesdagen – 24 januari tot 3 februari

Vandaag is het eindelijk zover! De Nationale Voorleesdagen gaan van start!

Voorlezen

Keer op keer lees je het: voorlezen aan je kindje is belangrijk voor zijn/haar taalontwikkeling. Maar voorlezen is natuurlijk ook gewoon hartstikke leuk! Ik kan echt genieten van die fijne momenten voor het slapen gaan, waarbij mijn jongens aandachtig luisteren (euhm? jongens die stilzitten en luisteren? NOT!).

Ik zelf ben altijd een echte boekenwurm geweest, en vind dit soort acties dan ook super. Ik hoop dat mijn kinderen net zoveel plezier krijgen in lezen als ik had.

Prentenboek van het jaar

Het boek waar de voorleesdagen dit jaar om draait:

Ssst, de tijger slaapt!

Ssst! De tijger slaapt en de dieren willen haar niet wakker maken. Maar ze ligt wel vreselijk in de weg… Gelukkig heeft Kikker een idee: met een ballon zweven ze over de tijger heen. Daarbij kunnen ze wel wat hulp gebruiken. Blaas je mee, zodat alle dieren veilig aan de overkant komen?

Dit leuke boek is voor €13,99 te krijgen bij Bol.com. Of je loopt naar de boekhandel, daar is speciaal voor de voorleesdagen een mini-uitvoering te krijgen voor €4,95).

Zelf heb ik hem nog niet gelezen. Jammer dat er hier in het dorp geen goede boekwinkel zit…

 

Activiteiten

Als je de mini-uitvoering van het boek koopt, kun je ook gebruiken maken van de bijbehorende app. In deze app wordt het boek voorgelezen en zijn er allerlei leuke interactieve elementen toegevoegd.

Maar er is nog veel meer te doen tijdens de Nationale Voorleesweken. Vrijwel elke bibliotheek organiseert extra voorleesuurtjes. Bij mij in het dorp is er bijvoorbeeld zaterdag een Voorleesontbijt, waarbij Ssst de Tijger Slaapt wordt voorgelezen, en de kinderen een tijgerbroodje krijgen(vind ik heel leuk bedacht!). Ook zijn er veel scholen, en opvanglocaties die inhaken op het thema. Een duidelijk overzicht kon ik niet vinden, dus ik zou zeggen: kijk eens op de website van je plaatselijke bibliotheek, dan kom je denk ik een heel eind.

 

Themaweekje

Zelf wil ik de voorleesdagen ook niet ongemerkt voorbij laten gaan, ik ga er een klein themaweekje van maken. Zo komt er onder andere een voorlees TAG online, een lijstje met de favoriete prentenboeken van mijn jongens, en ik denk dat ik ook nog wel een voorleesboek ga weggeven…..

 

Hoe vaak lees jij voor aan je kinderen?

 

(deze post bevat affiliate links)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge