Nationale Voorleesweken – Vijf Favoriete Prentenboeken

De nationale voorleesweken zijn in volle gang. Zelf lees ik bijna dagelijks voor aan mijn kids. Zelf hou ik van afwisseling hierin. Maar als mijn jongens mogen kiezen (en dat mogen ze), dan kiezen ze bijna altijd voor een van deze boeken:

 

 1. Kom uit die kraan – Tjibbe Veltkamp

De winnaar van de Zilveren Griffel in 2016. Kan haast niet anders dan in de smaak vallen. Sinds we dit boek hebben, lees ik hem minstens 1 keer per week, en ze blijven hem leuk vinden. Een geweldig verhaal over de avonturen van een jongetje op een bouwplaats, met een verrassend eind.

2. De Gruffalo – Julian Donaldson

Ook een klassieker. Tot begin dit jaar had ik zelf nog nooit van de Gruffalo gehoord. Maar mijn jongens vinden die oerlelijke monster geweldig.

3. De wereld van De Gorgels – Jochem Meijer 

Vanaf het begin werd het kinderboek van Jochem Meijer heel erg gehyped. Toen er (eindelijk) ook een prentenboek uitkwam, wilde ik die heel graag hebben. En het bleek een schot in de roos, want hij valt zeker in de smaak. Alleen jammer dat het toch een vrij lang verhaal is, waardoor ik hem zelf wat minder geschikt vind als bedtijdboek.

4. Peuzel – Emma Yarlet

Dit boek haalde ik een tijdje geleden uit de bibliotheek. Het monstertje zag er zo schattig uit. Uiteindelijk hebben we het boek zeker drie maanden in huis gehad. Waarna we het met tegenzin toch maar terugbrachten zodat andere kindjes ook van Peuzel kunnen genieten.

5. De drie Gigantisch Gemene Griezels – Hiawyn Oram

Dit boek hebben we nu uit de bibliotheek meegenomen. Het klinkt als een ontzettend eng boek, maar is dat dus helemaal niet. Ook deze zal uiteindelijk met tegenzin teruggebracht moeten worden…

 

 

Deze boeken zal ik dus zeker voorlezen deze week. Wat zijn de favorieten van jouw kind?

 

 

(deze post bevat affiliate links)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge