Boekenweek: mijn leeslijst

Leeslijst

Het is nog steeds Boekenweek. Heb je al meegedaan aan de winactie van de boekenbloghop? Vandaag blijf ik in het thema boeken: ik deel namelijk mijn leeslijst. Wat staat er op deze leeslijst? Nou, simpel: Welke boeken heb ik onlangs gelezen, wat lees ik nu, en staat er nog iets op mijn lees verlanglijstje?

Onlangs gelezen

Florian is niet voorbij – Mirjam Louwen van Bekkum

Dit boek heb ik een aantal maanden geleden ontvangen voor een review. Daar ben ik helaas nooit aan toe gekomen. En dat is echt zonde. Florian is niet voorbij is geschreven door een collega blogger, Mirjam.

Mirjam Louwen-Van Bekkum was al moeder van twee lieve kinderen toen ze zwanger bleek van een tweeling. De vreugde daarover veranderde in verdriet toen een van de twee spoedig na zijn geboorte ernstig ziek bleek te zijn en overleed.
Wat zoiets vreselijks doet met jezelf en je naasten beschreef Mirjam in een veelgelezen blog. Openhartig vertelt zij over haar schuldgevoelens, haar frustatie over sommige reacties op Florians overlijden en over verwarrende en tegenstrijdige emoties. Want naast groot verdriet zijn er ook positievere ervaringen. Mirjam vertelt het hele verhaal, vanaf het eerste slechte nieuws tot en met de uitvaart en nasleep. Zij laat zien dat je immens verdriet kunt omzetten in een hoopvolle toekomst.

Ik heb gehuild tijdens het lezen van dit boek. Het is zo echt, zo openhartig en zo emotioneel. Zeker als je zelf ook moeder bent van jonge kinderen, kunnen de emoties hard binnenkomen. Ik vind het ontzettend goed van Mirjam dat ze dit boek heeft geschreven, en ze verdiend dan ook alle aandacht!

Master your Mindset – Michael Pylarczyk

Michael Pylarczyk was vroeger een redelijk bekende radio/tv persoonlijkheid. Tegenwoordig noemt hij zichzelf levenscoach of -leraar.  Zijn boek gaat vooral over de kracht van gedachten, en de mogelijkheid die je hebt om je eigen droomleven te creëren. Ik volg Michael ook via social media. Ik ben het niet eens met alles wat hij zegt, maar ik haal regelmatig inspiratie en motivatie uit zijn quotes en posts.

Nu aan het lezen

Alles is uitvogelbaar – Mario Forleo

Dit boek heb ik mezelf cadeau gedaan vorige week. Ik heb nog maar een paar bladzijdes gelezen, dus ik kan nog niet echt zeggen of het een beetje goed is. Bij bol.com staat het in de categorieën Persoonlijke Ontwikkeling & Mindfullness , en Geluk & Zelfvertrouwen. dus dan heb je wel een klein beetje een idee waar het over gaat. Als ik er aan denk zal ik later nog een review plaatsen.

Op mijn wenslijst

Superkrachten voor je hoofd: MINDGYM voor Kids

Eigenlijk een boek bedoelt voor kinderen, ik wil hem dan ook graag sámen met mijn kids lezen. Het lijkt me namelijk een boek waar ze echt wat aan zouden kunnen hebben. Door de opdrachten in dit boek zou je namelijk beter leren omgaan met onaangename ervaringen, je sociale skills verbeteren en meer zelfvertrouwen krijgen. En dat zijn dingen die eigenlijk elk kind wel kan gebruiken.

De cursus ‘Omgaan met teleurstellingen’ gaat wederom niet door – Herman Finkus

Ik weet niet of het echt zo was, maar in mijn beleving was Herman Finkus echt je-van-het in de jaren negentig. Mijn ouders keken vaak naar zijn shows op tv, en ik keek mee. Ben er dus een beetje mee opgegroeid. En daarom ben ik zo benieuwd naar dit boek. Komt zijn humor op papier net zo goed over als op toneel?

Het zoutpad – Raynor Winn

Dit boek kwam ik deze week tegen tijden het bloghoppen. Het verhaal spreekt me aan. Een stel wat al jaren samen is, raakt in 1 klap bijna alles kwijt. Met de moed der wanhoop nemen ze een impulsief besluit: ze gaan de eeuwenoude South West Coastal Path lopen, weg van alles en iedereen. Het is een tocht van duizend kilometer….. Ik kan niet echt uitleggen waarom dit me leuk lijkt om te lezen, maar toch staat hij op mijn lijst.

boeken leeslijst

Dit was mijn leeslijst. Heb je voor mij nog een boekentip? Welk boek móet ik nou echt een lezen?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge