Boekenweek Bloghop + winactie

boekenweek bloghop

Een korte uitleg over de boekenweek bloghop: Een aantal bloggers is een samenwerking aangegaan. Vandaag kun je een rondje lang 18 verschillende blogs ‘hoppen’. Een fijne manier om leuke nieuwe blogs te ontdekken. En op elke blog is ook nog iets te winnen! Vandaag staat de bloghop in het teken van boeken. Kinderboeken, kookboeken, leesboeken voor mama. Vanalles komt voorbij, dus vast ook wel iets voor jou.

Misschien ben je bij mij begonnen, dan wens ik je alvast veel plezier met hoppen. Maar waarschijnlijk kom je hier via Saskia’s Wereld. Heb je al meegedaan aan haar winactie?

Boekenweek

Van 7 t/m 13 maart is het weer tijd voor de jaarlijkse Boekenweek. Het thema van dit jaar is Rebellen en Dwarsliggers.

Zelf heb ik niet zoveel met de boekenweek, maar des te meer met boeken. Ik houd van lezen, altijd al gedaan. Ik hoop deze liefde door te kunnen geven aan mijn kinderen, maar daar ben ik tot nu toe niet echt in geslaagd. Ze vinden netflix en youtube helaas interessanter……

Het thema Rebellen en Dwarsliggers spreekt mij dan weer wel aan. Omdat ik gewoon een grote eigenwijs ben. Ik doe nooit zomaar iets omdat “Iedereen” het ook doet. Draag expres zwart als iedereen in het wit komt. Trek graag mijn eigen plan.

Oma Knetter

Iemand die ook graag haar eigen plan trekt, is Oma Knetter. De oma van Jet is STOUT. Soms is dat een beetje ongemakkelijk, maar het is vooral HEEL leuk, vooral als Jet mee mag doen met haar ondeugende avonturen! Sommige mensen vinden oma te oud om zo stout te zijn, maar dat maakt Jets oma niets uit. Die houdt ervan om lol te trappen!

Er is inmiddels ook al een tweede deel: Oma Knetter 2, Feesten en Beesten. Deze boeken zijn zeer goed geschikt voor beginnende lezers van ongeveer 7 jaar.

Winactie

Je raad het misschien al: Vandaag maak je bij mij kans op een exemplaar van dit leuke boek! Want hoewel de boekenweek eigenlijk voor volwassenen is, vind ik het als mamablogger belangrijk dat ook kinderen enthousiast gemaakt worden om te lezen.

Hoe maak je kans?

 1. Laat een reactie achter onder deze post: en beantwoord daarin de volgende vraag: “ben je zelf ook nog wel eens een beetje stout?”

Wie ga jij blijmaken met dit leuke boek?

Wil je extra kans maken, dan kun je ook de volgende acties doen:

 1. Like mijn Facebookpagina, en twee berichten op die pagina
 2. Volg me op Instagram, en laat daar een reactie achter op een bericht

 

De winactie loopt t/m zondag 15 maart. Op maandag 16 maart krijgt de winnaar persoonlijk bericht. Vergeet dus niet te reageren met een goed email adres, anders kan ik je niet bereiken!

Verder Hoppen

Na een uitleg over de bloghop, en mijn toffe winactie, rest mij alleen nog om je verder te sturen in de boekenweek bloghop. Vanaf mijn wereldje hop je verder naar Cynspirerend, waar je de blog van Cynthia gaat ontdekken. En uiteraard heeft ook zij een leuke winactie voor je klaarstaan.

Veel plezier met verder hoppen, en hopelijk tot ziens!bloghop

En dan nog even een shoutout naar  Esmee en Amanda. Heel erg bedankt weer voor het organiseren van deze boekenweek bloghop!

27 Comments

 1. Heel leuk ! ik ben zelf tegenwoordig best braaf maar mijn dochter is ondeugend stout. Ik doe graag mee voor haar

 2. dit boek lijkt me heel leuk voor mijn dochters, ik doe weinig stoute dingen maar af en toe eens gek doen met mijn kids (in een boom klimmen trampoline springen) doen we wel . Of stiekem met 1 van hen een snoepje pakken en het niet aan papa of het zusje vertellen, hihi.

 3. Onze Evie, jongste van drie zussen is zeker wel eens een beetje stout. Maar ook heel erg schattig dus we nemen het op de koop toe. We lezen iedere avond samen hardop. Toch loopt ze een jaar achter op AVI want eigenlijk vind ze buiten spelen veel leuker dan opletten. Dit boek over Oma Knetter zal haar zeker beter bij de les houden

 4. Ik doe graag mee voor dochterlief.
  Nooit stout zegt ze… en mama Uhm stiekem chocolaatjes pakken in de keuken zodat de kids het niet zien

 5. Ik was altijd al redelijk braaf, ben dat nog wel. Ik maak wel eens een zak chips op, die ik dan snel weer vervang voordat de kindjes het merken. Dit lijkt me een heel leuk boek voor mijn dochter van 7.

 6. Hier zou ik onze tweeling Lucas en Eva ontzettend blij mee maken nu ze zelf kunnen lezen 😀 En ik ben soms ook wel een beetje stout als ik boos word terwijl het niet echt de moeite waard is. Achteraf voel ik me dan wel schuldig 🙁

 7. jazeker ben ik wel eens stout… chips of borrelnootjes eten als ik overdag thuis werk en dan de lege zak onderin de kliko gooien zodat het niet meteen opvalt… lol
  ik doe mee voor mijn zoontje!

 8. Hahaha, wat een leuke vraag! Nee, eigenlijk ben ik altijd heel braaf. Maar ik kan stiekem wel genieten van ondeugende (stoute) omaatjes
  Ik zou deze boeken graag willen winnen voor mijn, soms best stoute maar ook hele lieve, zoontje.

 9. Leuk weer deze bloghop.
  Als er één is, dan doe ik graag mee.
  Ik doe graag mee voor mijn kleindochter, die vindt dit vast en zeker een geweldig leuk boekje.
  Zij heeft ook een oma die soms best een beetje stout is. En die oma ben ik.
  Stiekem de chipjes ’s avonds opeten, die bedoeld waren voor haar. Kon gelukkig nog nieuwe kopen, voordat ze kwam. Echt Oma Will, oud en stout.
  Ik volg Bloglovin en doe graag mee.

 10. Wat een leuke boeken voor onze kleindochter en de overblijfkindjes Dan ben ik graag oma knetter. Want samen met de kleine meid doe ik nu nog steeds wel eens iets stouts. Samen in de plassen trappen bijvoorbeeld

 11. Ik doe mee met deze actie voor mijn klas vol kanjers. Ze zijn hartstikke lief, maar doen af en toe ook wel eens stout. Er zijn zeker kinderen in mijn groep 4 die dit boek fantastisch zouden vinden.

 12. Ik win heel graag voor mijn dochter die best prima leest maar haar tempo blijft erg achter. Ze heeft leuke boeken nodig om meters te maken. Gelukkig vindt ze lezen wel leuk dus met ondeugende verhalen moet dat lukken ☺️ En stout… ja, soms wel. Ik had laatst een vrije dag om de zolder op te ruimen maar daar had ik zó geen zin in, ik heb de hele dag op de bank Netflix gekeken en geluncht met een reep chocola

 13. Af een toe een beetje stout zijn mag toch wel? Dus af en toe stiekem snoepen, iets te hard rijden, veel te veel geld uitgeven aan kleding. Heerlijk

 14. Heel soms ben ik wel eens stout als ik stiekem een chocolaatje pak 🙂
  Geweldig boek voor onze dochter Noor die net begonnen is met lezen en dit geweldig zal vinden

 15. Ik ben zelf niet meer stout hoor, die jaren heb ik achter me gelaten
  Ik maak graag ren kans voor mijn kleine boekenwormpje. Mijn dochter Mara is dol op lezen en kan als het even lukt een boek op ren avond weglezen, de boeken zijn dan ook niet aan te slepen. Ik weet zeker dat ze zal genieten van dit exemplaar!!!

 16. Super leuk boek voor mijn zoontje van 7, die vaak genoeg “stout” is, maar toch wel mijn schatje blijft

 17. Leuk zo’n boekenweek bloghop! Ik doe graag mee voor mijn zoon. Ik ben soms best een beetje stout, stiekem snoepen of een spelletje op mijn telefoon.

 18. Is niet iedereen soms een beetje stout? ik doe voorbeeld mee voor zoonlief maar eigenlijk stiekem omdat het boekje mij het leukst lijkt, dat is al een beetje stout :p

 19. Wat ontzettend leuk is deze boeken bloghop, ik doe dan ook maar wat graag mee voor dit super leuke boek. Hiermee kan ik mijn kleinzoon super blij mee maken, samen zijn wij zeker wel eens stout. Maar dan wel op een goede manier, zoals wat later naar bed gaan als dat zijn mama zegt of een extra snoepje pakken!!

 20. Jaaa leuk hier ga ik mijn dochter erg blij mee maken. Soms ook wel eens een beetje stout, chips eten en dan snel de zak wegdoen zodat niemand het ziet

 21. Ik doe graag mee voor mijn nichtje. Zij is een beginnende lezer en houdt van kattenkwaad. Ikzelf houd ook van kattenkwaad, maar vooral als een ander het uitvoert;)

 22. Leuk! Ik doe heel graag mee. En ja wie is er nu eens niet stout. Ik bewaar een zak dropjes in een lege yoghurt beker. Mijn eigen snoepjespot 🙂

 23. ben je zelf ook nog wel eens een beetje stout?” ja wie is er nu niet stout? Een leugentje om bestwil. Batterijen uit speelgoed halen omdat het teveel herrie maakt, en dan zeggen dat het kapot is. Stiekem snoepen. Of gewoon op de bank luieren en zeggen dat je superdruk bent geweest. Mijn dochter is gek op lezen, dit boek zal ze denk ik in een keer uitlezen.

 24. Natuurlijk ben ik nog wel eens stout, maar wat ik doe kan ik niet zeggen. Mijn dochter zithl hier namelijk naast me Zij zou heel erg blij zijn met dit leuke boek, dus ik zou haar er graag mee verrassen!

 25. Leuuukkkkk!!!
  Natuurlijk ben ik wel eens een beetje stout! Stiekem uit de pastapot snoepen of samen met mijn zoontje papa voor de gek houden! Grapjes maken zijn we dol op!
  Ik doe graag mee voor dit leuke boek!

 26. Of ik weleens stout ben …. mmm ja ik denk het wel. Een landweg inrijden wat eigenlijk niet de bedoeling is, tja als ik dan een trekker tegenkom dan moet ik in zijn achteruit…. Maar het is dit OF erg omrijden.

  Maar goed doe heel graag mee voor mijn 7 jarige meid. We proberen haar te stimuleren om boeken te lezen. Het liefst zijn dat paardenboeken, maar ik denk dat ze Stoute Oma zeker wil gaan lezen.

 27. Ik ben zeker wel eens stout. Ik mag graag mijn kinderen plagen als ze weer eens klagen dat ik niet zo goed hoor. Dan zeg ik expres: wat zeg je? En dan vertellen ze het hele verhaal nog een keer.
  Het boek zou ik graag aan mijn dochter willen geven. Die is dol op lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge