Kijktips: De leukste Netflix series voor jonge kinderen

Netflix kijken

netflix

Ik weet het, niet iedereen is fan van Netflix. Het is te makkelijk om te blijven kijken, want er is altijd wat leuks te vinden. Kinderen die te lang Netflix kijken, spelen minder buiten, bewegen minder, worden bijziend, etc. Er zijn genoeg nadelen.

Heel veel Netflix kijken is dan ook zeker niet iets wat ik hier wil promoten. Maar ik geef wel toe: soms is het gewoon heel fijn om je kind(eren) eventjes een filmpje voor te schotelen. Zodat je zelf je handen vrij heb, rustig kan koken, of gewoon een rustmomentje in te bouwen.

Maar het aanbod is zo ontzetten groot. En er komt bijna elke week wel wat nieuws bij. Wat kies je voor je kleintje? Hierbij mijn lijstje met 4 tips. Leuke Netflix Original series, die geschikt zijn voor de allerkleinsten:

Netflix Series voor Kinderen van 0 tot 6 jaar

Word Party

Inmiddels staan er al 4 seizoenen online van deze leuke serie. Een groepje van 4 dierenvriendjes leert elke aflevering op een speelse wijze nieuwe woordjes. Er wordt ook veel gezongen, en het geheel is gewoon een vrolijke, ongedwongen lieve serie filmpjes.

Ask the storybots

Een groepjes robotjes legt op een simpele manier allerlei ingewikkelde dingen uit. Hoe werken computers, waarom zien alle mensen er anders uit, en waar komt chocolade vandaan zijn zomaar wat voorbeelden van onderwerpen die de Storybots behandelen. Er staan twee seizoenen online van deze Netflix Original.

storybots

Ook interessant: Schermtijd voor kinderen: hoe regel je dat nou?

True en het Regenboogrijk

True en haar beste vriendje, de kat Bartelbee, beleven allerlei avonturen in het magische regenboogrijk. Vaak red ze de dag met wensen uit de magische wensenboom. Gewoon, een lieve en schattige serie.

Beat Bugs

Een groepje insecten wat allerlei avonturen beleefd. Gebaseerd op de liedjes van de Beatles, deze hoor je elke aflevering terug. Een stukje muziekgeschiedenis vermomd in een kinderserie. Nog meer muziekgeschiedenis vindt je in de serie Motown Magic, die (je raad het al) gebaseerd is op de jaren 60/70 motown muziek.

beatbugs

Welke series laat jij je kinderen kijken op Netflix?

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge