Bucketlist vakanties met kinderen

Bucketlist Droomvakantie

Soms komt er iets op mijn feed voorbij waarvan ik denk: OMG, daar wil ik heen! Een bucketlist bestemming, zoiets waarvan men zeg “dat moet je echt gezien/gedaan hebben. Vandaag een lijstje met bucketlistbestemmingen. Geen parelwitte stranden en azuurblauwe zeeën. Die zijn er genoeg. Maar een lijstje met plekken die écht uniek zijn.

1. Super Mario World

In Japan vind je Super Mario World, een onderdeel van de Universal Studio’s pretparken daar. In dit pretpark zijn allerlei elementen van de super mario games nagemaakt, je waant je er echt helemaal in de game. Er zijn attracties geïnspireerd op onder andere mario kart, en je kunt door het hele park “gamen” met interactieve polsbandjes.

2. Giraffe Manor in Kenia

Beekse Bergen Safari resort, maar dan beter. Als je verblijft in het Giraffe Manor Hotel in Nairobi zal het met regelmaat voorkomen dat je zit te ontbijten met een giraffe. Giraffe Manor is een boetiekhotel dat zich bevindt op een reservaat, waar bedreigde giraffen leven. Een lokaal echtpaar is in 1979 een programma gestart, zodat de Rothschild-giraffen worden beschermd. Overnachten tussen de giraffen… Een ervaring om nooit meer te vergeten!

3. Finca Bellavista – Costa Rica

In Costa Rica vind je Finca Bellavista, een zogenaamde eco treehouse community. Het is een juweeltje in de natuur. Hier kun je midden in de ongerepte natuur overnachten in verschillende boomhutten. Het leuke is dat je er wel wat voor moet doen: je moet er te voet naartoe klimmen, over rotsachtige paadjes. Er is weinig luxe, maar het gaat vooral om de bijzonder plek waar je in slaapt valt en weer wakker wordt. Er zijn bij Finca Bellavista 13 boomhutten die je kunt boeken: van een simpele studio tot een boomhut met meerdere verdiepingen en hangbruggen, om van je woonkamer naar je slaapkamer te komen. In de achtertuin vind je watervallen, de jungle en kilometers aan schitterende wandelpaden. Wat een ervaring!

 

Finca-Bellavista-boomhut
Een van de boomhutten van Finca Bellavista

 

4. Aquaventure Waterpark, Dubai

Alles is groter in Dubai, en zo ook het waterpark dat pal naast het beroemde The Palm Hotel ligt. Enorme glijbanen – waarvan eentje door een tank waar haaien in zwemmen – en wildwaterbanen, maar ook een zeeaquarium en duikcentrum staan op de plattegrond van Aquaventure Waterpark.

Misschien ook interessant: Mijn Bucketlist

5. Overnachten bij de Grinch

Vlakbij Boulder, Utah (USA) vind je een werkelijk uniek vakantieplekje. Je kunt er overnachten in de grot van de Grinch. Alles is tot in detail nagemaakt, je waant je echt helemaal in de film. Ook is het, om de ervaring nog beter te maken, op een vrij afgelegen locatie in de heuvels. Helemaal in Grinch stijl dus. Helaas lijkt het om een tijdelijke actie te gaan, en is het verblijf op dit moment niet meer te boeken. Maar er is nog wel een virtuele tour te bekijken via de verhuurder Vacasa.

the grinch cave
een welkomsberichtje van de Grinch

 6. Op bezoek bij de Hobbits

Deze is misschien niet specifiek voor kinderen, want die kennen de boeken/films waarschijnlijk nog niet. Maar persoonlijk zou ik hier heel graag eens een kijkje nemen.

Hobbit hole in Hobbiton
Een van de Hobbit huisjes in Hobbiton

In de buurt van Matama, Nieuw-Zeeland is de wereld van de Hobbits te bezoeken. De set die gebruikt is voor de films, is behouden gebleven. Alle bekende plekken uit de films, zeker de bekende ronde hobbit-huisjes, zijn te bekijken. Je kunt het gebied alleen in als je een rondleiding boekt, maar dan krijg je er dus ook uitgebreide informatie bij, en je mist geen enkel detail.

Bij Hobbiton zelf is helaas geen hotel, maar het is een leuke dagtrip als je toch in de buurt bent…..

6 Comments

  1. Overnachten tussen de giraffen dat lijkt me erg bijzonder. Wat een origineel verblijf.

  2. Hobbiton zou ik ooit graag eens heen willen! Al zijn er nog zoveel landen/plaatsen waar ik heen wil.

  3. Oh wat zijn er toch veel leuke dingen nog te bezoeken. Jeetje, ik kan niet kiezen. Durf ik het aan de kinderen over te laten?

  4. Nou ik zie het al.. Dat hoef je echt niet alleen met kinderen te doen hoor haha. Geweldig om daar rond te lopen. Ik zou mij prima vermaken 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge