Dag 5

Welkom. Je bent aangekomen op dag 5 van mijn 30 dagen bloggen challenge!

Dag 5

Er is iets met deze vijfde dag. Met name de blogpost met de titel Dag 5. Tijdens mijn eerste 30dagen challenge had ik op dag vijf een schrijf dipje, ik wist even niet meer wat te typen. En dus noemde ik mijn blogpost ‘Dag 5″, en schreef een onzin berichtje over hoe ontzetten moe ik was die dag. Totaal niks bijzonders dus.

Maar sindsdien is die blogpost mijn meest gelezen pagina, en krijg ik er bijna dagelijks reacties op!

Spam

Helaas heb ik er dus helemaal niks aan. Het is allemaal spam. Bezoekers uit het buitenland, die dus geen idee hebben waar het over gaat. En honderden spam reacties. Meer dan 400 inmiddels. Altijd Engelstalig, en vaak met het verzoek op een link te klikken of een link te plaatsen.

Experimentje

Dat ik deze post nu precies hetzelfde heb genoemd, is geen toeval. Het is een klein experimentje van mij. Omdat ik geen idee heb waarom al die spam-bezoekers juist die ene specifieke post zo leuk vinden. Daarom een nieuwe post met dezelfde titel. Een zien of ze daar dan ook met z’n alle op af komen 🙂

Een oplossing

Ik heb reacties modereren aangezet, zodat niet al die stomme spam direct zichtbaar is op de site. Maar dat vind ik dus wel vervelend voor de echte bezoekers, die een serieuze reactie achter willen laten. En ik merk dat er soms problemen mee zijn waardoor mensen helemaal niet kunnen reageren.

Ik ben geen techneut, en ook van websites maken heb ik nog niet heel veel verstand. Dus bij deze de vraag aan mijn lezers en mede-bloggers: kan ik dit spam probleem op een andere manier oplossen? Is er bijvoorbeeld een manier op de reacties uit te schakelen bij die ene specifieke post? Of om anderszin ongewenste bezoekers te weren? Ik hoor het graag!

dag5van30

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge