Een dagje Burgers Zoo

Burgers ZooBestand:BurgersZoo logo RGB.jpg - Wikipedia

Nederland kent vele dierentuinen, waar Burgers Zoo er een van is. In de bossen bij Arnhem vind je deze dierentuin van 45hectare. Burgers’ Zoo onderscheidt zich van andere dierenparken door zijn zogenoemde ecodisplays, waar grootschalig natuurlijke leefomgevingen zijn nagebouwd waar de bezoeker samen met de natuur en dier onderdeel van uitmaakt. Maar is het ook een leuk dagje uit?

Ecodisplays

Burgers Zoo is enorm trots op de natuurlijke leefomgevingen voor de dieren. En dat mag ook wel. Het was de eerste dierentuin ter wereld met een overdekt tropisch regenwoud, en in de Ocean vind je het grootste levende koraalrif van Europa!

In de ecodisplays zijn unieke natuurgebieden zo natuurlijk en nauwkeurig mogelijk nagebootst, waarbij dieren vaak in grote vrijheid leven temidden van honderden plantensoorten. In de ecodisplays van Burgers’ Zoo wandelt de bezoeker in stukken nagebouwde natuurlandschappen. Al wandelend ontdek je tal van dier- en plantensoorten die optimaal zijn aangepast aan de natuurlijke omgeving.

Je wordt als het ware helemaal ondergedompeld in de leefwereld van de dieren, wat een bezoekje aan deze dierentuin een unieke ervaring maakt.

Ook interessant: Een dagje Apenheul

Voor kinderen

Vooral voor jonge kinderen kan zo’n dagje dierentuin toch wat saai worden. In Burgers Zoo is genoeg te doen behalve diertjes kijken.

  • Er zijn verspreid over het park drie grote speeltuinen. Perfect om even lekker te klimmen en klauteren zoals je net de aapjes hebt zien doen.
  • Bij de safari kun je (als ze er liggen) een kleine speurtocht doen langs alle dieren die je in dit deel van het park ziet
  • Op meerdere plekken in het park vind je vrijwilligers met een displaytafel. Op de tafels vind je allerlei dierenschedels, huiden, imitatiehoornen en dergelijke. De vrijwilligers kunnen er honderduit over vertellen.
  • In de zomer is er meerdere keren per dag een voorstelling van de Safari Musical met de bekende park-rangers Zoë en Silos.
  • Als je beter voorbereid bent dan ik kun je HIER voor je bezoek verschillende speurtochten uitprinten.

Praktische Info

Burgers Zoo vind je aan het Antoon van Hooffplein 1 in Arnhem.

Ze zijn 365 dagen per jaar open, dus ook op alle feestdagen.

Parkeren kost er €7,50 per dag

Kinderen tot 3 jaar hebben gratis toegang. Van 4 tot 9 jaar betaal je €23,- , en een volwassene betaald €25,50.  Of je kan natuurlijk kijken of je een goeie deal kunt vinden op bijvoorbeeld Vakantieveiling, Ticketveiling of LeuksteTickets.

In de bossen van Arnhem is het terrein vrij heuvelachtig, en dus ook in de Zoo. Het grootste deel van het park is wel toegankelijk voor mindervalide, maar het is wel veel omhoog en omlaag. Niet storend, maar misschien wel iets om rekening mee te houden..

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge