Getest: Dolce Gusto Cups van de Lidl

Over koffie drinken

Ik houd van de geur van verse koffie. Een heerlijke, huiselijke geur vind ik dat. Maar ik drink geen koffie. Nooit gedaan. Ik vind het gewoon niet lekker. Gek he? Ik probeer het regelmatig, ook verschillende soorten. Maar elke keer blijf ik het vies vinden. Ergens wel een beetje jammer.

Goed. Vriendlief drinkt wel koffie. Eerst hadden we een Senseo. Lekker makkelijk, want ik maakte toch steeds maar 1 kopje. Maar later wilde hij toch wel wat betere koffie. Op het werk dronk hij vaak een latte macchiato. Dat kan een Senseo niet maken, en ik zag het niet zitten om te gaan klooien met losse melkopschuimers en dergelijke. Dus een nieuw apparaat gekocht.

Dolce Gusto

Een Dolce Gusto. Voor wie het niet kent: dit koffie apparaat werkt met cups. Kleine plastic ‘bakjes’ met de koffie er in. Je kan er steeds 1 kopje koffie mee maken, net als Senseo. Maar het heeft meer variatie, een luxere uitstraling en (soms) betere kwaliteit dan Senseo. En daar betaal je dan ook voor…. De Latte Macchiato die Vriendlief graag drink kost ongeveer €4,60 per doosje. En daar heb je dan 8 kopjes koffie voor. Gelukkig drinkt hij het niet heel veel. We doen meestal zo’n twee weken met een doosje.

Lange tijd was er een patent op de cupjes, en kon je alleen originele Nescafe cups kopen. Net als Douwe Egberts destijds met de pads had. Inmiddels is het patent van de cupjes afgelopen, en komen er langzaam maar zeker andere aanbieders met de cups op de markt.

Bella caffe van de Lidl

Sinds kort heeft de Lidl de cups voor de Dolce Gusto in het assortiment. Onder de naam Bella Caffe verkoop de Lidl vier verschillende soorten, waaronder espresso, cappuccino en de hier geliefde Latte Macchiato.

Toen ze onlangs in de aanbieding waren (twee zakken voor €5) kon ik ze écht niet laten liggen. Voor 40 cent meer had ik nu het dubbele aantal cups. Goeie deal dacht ik zo.

Smaakt het?

Dat is natuurlijk he belangrijkste. Ik kan het nog zo’n goeie deal vinden, als Vriendlief de koffie niet lekker vind is het alsnog weggegooid geld.

Zijn oordeel: Smaakt goed. Lekker romig, niet te zoet. Ik proef bijna geen verschil met de originele.

Oftewel: ze zijn goedgekeurd. Lekker van smaak, en goede kwaliteit. Voortaan koop ik dus de cups van Bella Caffe. Want ook zonder aanbieding zijn ze goedkoper dan die van Nescafe. De Bella Caffe kosten normaal €3,- per zak.

 

EDIT:

Ik krijg veel reacties op dit bericht, dat de cups van de Lidl niet goed zijn voor je apparaat. Gebruik van B-merk cups is voor eigen risico, er kunnen inderdaad problemen ontstaan.

Inmiddels ben ik zelf ook weer overgestapt op de originele, toch nét iets lekkerder. De echte Dolce Gusto Cups kun je HIER bestellen. (vanaf €20,- gratis thuisbezorgd)

 

41 Comments

 1. Ik heb ze ook gebruikt, maar als je van je machine af wilt, moet je de cupjes van Lidl blijven gebruiken. De smaak is goed hoor, maar bij veel cupjes opent het cupje niet goed wanneer het water er doorheen geperst. Hierdoor word de druk in het apparaat zo groot dat het kapot kan gaan. Dit is een probleem wat meermaals gemeld is bij Lidl ( ook door anderen) maar er is nog steeds niets aan verbetert.

  Advies: wacht met gebruiken totdat Lidl het probleem opgelost heeft, anders is je apparaat sneller versleten

 2. Ik heb een Dolce Gusto App en dat werkt met de cups van de lidl goed.
  Wel kost het 2x zoveel tijd om een kopje te vullen.
  Zo nu en dan stroomt het app over en staat mn aanrecht vol water.
  Dus cupjes zijn niet 100% hetzelfde als de originele cups.

 3. Goedemiddag,

  Even een vraag op welke stand zet je de cupjes. Zijn het de volle rondjes of de open rondjes waar je de stand mee bepaald.

 4. @Anja: Het aantal volle rondjes op je cupje moet gelijk zijn aan het aantal brandende lampjes op je apparaat, hetzelfde als bij de originele Dolce Gusto cups.

 5. Ik heb hetzelfde probleem met de namaak Cups. lekken en de druk loopt hoog op. Heb de fabrikant dit probleem gemeld. Zijn antwoord was: We doen ons best om de kwaliteit te verbeteren.

 6. Probleem van de lekkende melkcups wordt opgelost door aan de onderzijde van de cups een extra gaatje te prikken precies in het midden. Ik gebruik een ijzer spiesje ter dikte van een spijker.
  De gaatjes van de cups zijn gewoonweg te klein voor de druk van de koffiezetautomaat.
  Succes!

 7. Zojuist voor het eerst de cappuccino uitvoering van de Lidl geprobeerd. Ondervond geen probleem met apparaat en de cups. Mijn smaakbeleving: niet zo zoet (gelukkig), maar wel overheerst de melksmaak.

 8. Cups zijn niet van de juiste kwaliteit.
  Druk wordt te groot voor het apparaat, en bij sommige cups scheurt het dekseltje.
  Koffie smaak is goed.

 9. Hallo
  Ik heb een vraag heb net de douche gusto piccolo aangeschaft en daar zit geen standen lampjes op hoe zou jij dat oplossen..?

 10. Goedemorgen,
  ik gebruik vanaf begin cappuccino van Bella Caffe PERFECT, never problemen.
  Misschien een andere koffiemachine kopen.
  Grts. Elizabeth

 11. De Dolce Gusto cups ban de Lidl zijn niet fijn ingebruik.Hetwater komt er niet door het werkt niet.Ik stap weer over op orginele jammer de prijs was wel leuk.

 12. Ik heb nu twee keer een zak bella caffe gekocht latte macchiato
  In de eerste zat een melk tekort, kan gebeuren dacht ik toen nog maar nu in de tweede zak weer een melk cupje tekort
  Zit dus nu al met twee coffie padjes over.
  De koffie is trouwens lekker
  Wat kan u hiermee?

 13. Wat kan ik hiermee? Euhm. Niks. Ik werk niet bij Lidl ofzo. Je kan deze vraag beter stellen aan de Lidl klantenservice denk ik……

 14. Ik heb nu al 2 zakken lungo teruggebracht. Krijg dan nieuwe zakken, maar ook in de nieuwe zak zijn een aantal cupjes open. Zeer regelmatig stroomt het apparaat over zen idd hele aanrecht nat! Dit is alleen bij de lungo. Ik gebruik ook de espresso en daar heb ik geen problemen mee,

 15. ik heb al van het begin een Dolce GUSTO heerlijke koffie en nu gebruik ik de cups van de lidl van af het begin nog nooit iets mee gemaakt van overlopen van de cups ik vind dat er geen verschil in smaak is nu heeft de aldi ze ook maar ik heb ze terug gebracht ze smaken naar niets heel erg slap

 16. Mijn vraag er zit rechts van het clubje een klein gaatje geprikt door het apparaat
  Moet dit gaatje niet in het midden zijn van het cupje?
  Ook blijft er veel water in het cupje,is dit normaal?
  Na het zetten van een ☕️.

 17. Ik heb even gekeken: mijn apparaat maakt het gaatje ook niet precies in het midden. Dus dit lijkt me dan normaal. En bij mij blijft er ook nog veel water in het cupje zitten. Ik laat ze altijd eerst uitlekken in de gootsteen voordat ik ze in de vuilnisbak gooi.

 18. Eerst ook het merk daarna overgestapt naar lidl merk, tot nu. Elke keer een cappuccino het melkje overloopt jammer voor Lidl. Maar we kopen nu het Carrefour merk €1 verschil

 19. Heb het zelfde probleem gehad. Ben dus met de lidl cups gestopt. Ben vervolgens over gestapt naar de cups van DE. Hier in het begin geen probleem mee gehad echter van de laatste pakken barsten veel cups open. Zeker van 2 doosjes de helft kunnen weggooien. En natuurlijk kunnen schoonmaken. Van 1 doosje de eerste 3 cups al open gesprongen. Nu dus ook met deze cups gestopt. Dag aanbieding. 6 doosjes weggegooid en van 2 de helft. DE heeft geen idee waar het aan ligt. Ik mag echter wel 2 doosjes naar keuze gratis uitzoeken. Zeer royaal aanbod

 20. De cups van de Lidl spatten open bij gebruik, waardoor je koffieprut in je koffie krijgt. Smaak is verder wel ok, maar toch liever wat meer betalen en de echte cups gebruiken.

 21. Dus als ik goed lees, zijn we 2 jaar verder met die Lidl dingen en nog steeds hebben ze er niets aan gedaan?. althans, als ik lees lijken er nog steeds problemen te zijn?… Ikzelf gebruik ze sinds kort ook, trouwens ook vd AH en tot heden geen problemen ermee, Jumbo ook geprobeerd en ook oke tot nog toe , hopelijk komt het niet alsnog.
  ps, bij de Jumbo koop ik de goedkoopste Originele cups telkens, scheelt maar paar centen hoor maar heb er sport van gemaakt haha

 22. Ik heb ze na die eerste paar keer eigenlijk nooit meer gekocht. Geen idee dus of de problemen inmiddels opgelost zijn.

 23. Gisteren is mijn dolce gusto apparaat overleden door de cup van Lidl. Het was een enorme plof en alle koffie en prut liep aan alle kanten eruit. De hendel met heel veel geweld open gekregen waardoor deze helemaal krom is. De cup bekeken. Deze is opengescheurd aan de zijkant. Hij is dus als het ware ontploft.

 24. Ik heb ’n Dolce Gusto mini-me voor mijn verjaardag gekregen en op de site gelezen dat de garantie vervalt bij gebruik van cupjes van de Lidl…….. Dus alléén Lidl wordt genoemd! Het idee van ’n “spijker”gaatje midden onderin maken lijkt me, gezien de ervaringen van anderen hier, ’n goede oplossing want ook ik ga voor ’n lekkere smaak en niet al te dure koffie. Ik drink zelf alléén weleens ijskoffie of chocomel, maar die versie schijnt er ook te zijn van ’t apparaatmerk zelf. Misschien ook van andere merken? Ik vond die extra romige van de wereldwinkel altijd heerlijk, maar dat zal vast geen voordelige aanschaf zijn………….

 25. Super leuke blog! Het idee van de spijker is een goede. Die ga ik onthouden. Een Dolce Gusto apparaat is toch wel erg leuk qua uitstraling maar de cups zijn best duur. Al best lang op zoek naar goede alternatieven!

 26. Leuk om te lezen. Goed dat er reacties blijven komen.

  Wij hebben onlangs ook een Dolce Gusto gekocht. Smaakt erg goed.
  Mijn vrouw kwam deze week thuis met cups vd lidl in de aanbieding (machiato). Erg lekker en minder zoet. Gisteravond zou ik de cups erin doen maar ik kreeg de ‘deksel’ niet dicht en ook niet bij een twee cupje. Ik zou erg veel kracht moeten zetten. Het lijkt wel of het apparaat er geen gaatje in kan prikken.
  Kortom: blijkbaar nog steeds niet volledig compatible. Erg jammer want nu ben je aangewezen op de originele welke duurder zijn en je kunt niet eens even wat anders proberen, ja op eigen risico.
  Het apparaat is gelukkig geen 1000 euro mocht deze kapot gaan, maar toch. Wij blijven vanaf nu mooi bij de originele cups welke duurder zijn, maar dat wisten wij vooraf.

  De starbicks, de ijskoffie waren super goed. De Lungo wat bitter maar ik vond het prima tov van mijn vrouw. De morning blend op XL stand is ook prima als alternatief en een lekkere volle bak.

  Kortom wij zijn super tevreden met het apparaat. De smaak blijft elke keer gelijk en de temperatuur ook. Dit was met de senseo niet zo en ook niet met een dure Miele apparaat.

  Wat ons betreft een aanrader.

 27. Melkcups van de Lidl lekken, en zo erg dat in een paar seconde tijd, je hele aanrecht onder de melk loopt!Van Carrefour zijn ze wel goed! Dan maar iets meer betalen, want nu gooi ik een verpakking weg!

 28. Wij ondervinden geen problemen met het gebruik van de diverse koffiesoorten uit het assortiment van Lidl geschikt voor het Dolce Gusto apparaat.
  Lekkere en goedkope koffie!
  De kwaliteit is zeker verbeterd de afgelopen tijd naar onze mening.

 29. Vandaag liep neens de koffie maar vooral de melk aan alle kanten langs de machine. Mijn DG staat nu een half jaar op het aanrecht en gebruik altijd lidl cups. Ik werd getipt om deze blog, maar vooral de reacties te lezen. Eerst een beetje sceptisch over de tip om met een spijker een gaatje te maken in de onderkant van de cup, maar wat blijkt, een heerlijke machiatto zonder lekken en mijn beker zit voller dan ooit!
  Dank voor het schrijven en de goede tips in de reacties!

 30. Blijkbaar had ik eerst de reviews op deze site moeten bekijken voordat ik dacht dat ik mazzel had met wat goedkopere koffie. Ik heb dus zojuist mijn Dolce Gusto machine kapot gedrukt omdat het cupje niet goed paste en nu zit ik met een kapotte Dulce Gusto apparaat waar ik zo dol op ben en ik heb niet veel geld tot m’n beschikking (anders had ik geen goedkopere versie cup uitgeprobeerd) en mis nu al mijn luxe verwennerij in de ochtend. Ik zal contact opnemen met Lidl en willen vragen om een kijk uit label erop te zetten want dit is anders misleiding. Er zullen vast meerdere mensen zijn die van een koude kermis thuiskomen en dat lees ik nu ook. Maar ik ben er echt ziek van dat mijn apparaat nu stuk is.

 31. Na de zoveelste keer dat mijn Lungo van de namaakcupjes van de Lidl mijn hele keukenbrand onder water zet ben ik eens gaan speuren of meer mensen hier problemen mee hebben.
  Dus meer mensen met zelfde probleem en dat al sinds 2017……
  Ik drink alleen de Lungo en de Espresso en alleen de Lungo heeft dit dit probleem……nog steeds…..na 3 jaar klagen…..
  Oftewel je wordt bestolen waar je bij staat!

 32. Bij ons ging ons apparaat ook lekken. Wij gebruikten regelmatig cups van de Lidl, lekker en goed betaalbaar. Maar het lekken werd steeds erger. Het apparaat opgestuurd, want we hadden nog garantie, en na een tijdje kregen we een hele nieuwe opgestuurd. Ik wist niet dat het van de cups kon komen,ik kom nu pas deze blog tegen. Ik zal nu een extra gaatje maken,, zodat ik nog heel lang van mijn koffie kan genieten! (Ik heb nog veel voorraad cups van de Lidl)

 33. 2020: lidl cups je kan meer dan de helft weggooien want mijn dolce gusto mini me loopt de koffie aan alle kanten eruit
  2021: weer es lungo van lidl geprobeerd zelfde probleem. 1 van de 4 cups ging goed, die smaakte gelukkig wel
  Mijn advies:wil je rommel koop zij bij de Lidl

 34. Ik gebruik al zeker 2 jaar de caffe latte cups van Lidl, dagelijks, en heb nog nooit problemen gehad met een cup. Bovendien vind ik de Lidl caffe latte lekkerder (minder zoet) dan het origineel.

 35. Een vraag overheid extra gaatje aa de onderkant.
  Prik je dan in het bestaande gaatje?

  Tot nu toe geen problemen gehad met de cappuccino van de lidl.

 36. Gebruik allerlei merken coffee cups incl de hervulbare van Amazon. Niks geen problemen. Cups wel laten uitlekken soms. Smaak alternatieve o.s. bellarom beter dan origineel, voor mij althans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge