Nieuwe baan

Ikzelf heb helaas nog geen nieuwe baan (wel druk aan het zoeken). Vriendlief gelukkig wel.

Zijn zoektocht

Hij heeft een korte, maar intensieve zoektocht gehad. Hij heeft online gesolliciteerd naar wat vacatures, en zijn CV online gezet bij wat banensites. Vooral dat laatste was nuttig, hij werd véél gebeld door die bedrijven omdat ze wat interessants voor hem hadden. In twee weken tijd heeft hij ongeveer 8 sollicitatiegesprekken gehad.

Hij gaat werken als Helpdeskmedewerker, wat heel goed bij hem en zijn opleiding past. En het bedrijf biedt heel veel interne opleidingsmogelijkheden, daar is hij zelf ook heel enthousiast over.

Klein nadeeltje is dat het een langere reistijd heeft als zijn vorige baan. Maarja, die was op 10 minuten fietsen. Zoiets vind je nooit meer :-). Nu gaat hij dus elke dag met de waterbus naar z’n werk. Gelukkig wel een goede verbinding, dus het is prima te doen.

 

Ik zag er tegenop dat Vriendlief geen baan meer zou hebben. De vorige keer dat hij werkloos was (nu zo’n 6 jaar geleden) heeft hij máánden gesolliciteerd zonder resultaat en is hij uit pure nood bij een schoonmaakbedrijf terecht gekomen. Dat scenario zag ik dus deze keer ook gebeuren. Waar ik echter geen rekening mee had gehouden: in de tussentijd heeft hij zijn MBO3 en MBO4 diploma gehaald. Hij is nu dus veel interessanter voor werkgevers. Hij werd meerdere keren gebeld door uitzendbureaus die een interessante vacature voor hem hadden. En één van deze vacatures is nu dus zijn nieuwe baan. Nog geen maand nadat hij begon met zoeken heeft hij een nieuwe baan. Ik doe het hem niet na.

Zelf heb ik ook mijn CV online gezet op verschillende sites. Helaas wordt ik een stuk minder vaak gebeld. En áls er iemand belt is het met een vacature waar ik eigenlijk totaal geen interesse in heb. Hierdoor, en door het zijn van het succes van Vriendlief, begint het steeds meer te kriebelen om toch een studie of opleiding te gaan doen.

Tijd voor verandering

Omdat ik er klaar mee ben; die eindeloze cirkel. Een baan aannemen omdat ik inkomen nodig heb. Het geen leuke baan vinden, maar blijven voor het geld. En dan na anderhalf/twee jaar vanwege “regels” geen vast contract krijgen zodat het cirkeltje weer overnieuw begint. Ik wordt er ongelukkig van. Ik wil nu eindelijk eens iets wat ik écht leuk vind. Alleen het grote probleem is dat ik niet kan beslissen. Ik vind zoveel dingen een beetje leuk, dat ik niet kan kiezen. Maar hoe langer ik wacht, hoe moeilijker de keus wordt. En feit blijft: er moet geld verdient worden.

Het idee dat nu in mijn hoofd speelt: toch weer een baan zoeken, voor het inkomen, en dan ondertussen wel een thuisstudie/avondstudie doen. Zodat ik daarna eindelijk die leuke baan kan scoren. Goed plan. Nu nog beslissen welke studie dan…

1 Comment

  1. Waarvan maakt je hart een sprongetje als je erover leest, of er iemand over hoort vertellen? Goed luisteren naar jezelf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge