Mijn kleuter is nog niet zindelijk

Ik blogde er al eerder over, mijn problemen met het zindelijk krijgen van mijn jongste.

Zindelijk worden

Sinds hij ongeveer 2 is, zijn we er al mee bezig. Inmiddels heb ik dan ook werkelijk √°lle tips geprobeerd die ik kon vinden. Belonen met stickers, cadeautjes, centjes, uitstapjes. Het plassen leuk maken met boekjes/liedjes. In zijn blote kont laten lopen. Geen luiers meer aandoen. You name it, ik heb het geprobeerd.

Begin dit jaar ben ik al eens langs de huisarts geweest. Omdat hij bijna naar school zou gaan, en ik voorzag grote problemen als mijn manneke niet zindelijk zou zijn. Toen was ik ’te vroeg’ met mijn zorgen. Ik kreeg te horen dat kinderlijfjes nog in ontwikkeling zijn, en bij sommige kinderen kan het tot wel vijf jaar duren voordat de plasspieren voldoende werken om zindelijk te zijn. Met 3,8 jaar hoefde ik me dus geen zorgen te maken, en ik moest vooral door blijven gaan met activeren en stimuleren.

Gelukkig maakt de juf er op school geen probleem van. Volgens mij dacht ze in het begin wel dat ik overdreef door hem met een luier naar school te sturen. Op haar initiatief hebben we het toen een tijdje zonder luier geprobeerd. Maar na een week vol met natte broeken en grote ongelukjes bleek dat een onderbroek nog geen optie was.

Mag ik me al zorgen maken?

Inmiddels zijn we een half jaar verder. En er zit nog steeds geen enkele vooruitgang in het zindelijk worden, terwijl we er toch echt dagelijks mee bezig zijn. Zijn we er misschien teveel mee bezig? Bezorgde moeder als ik ben, ben ik deze week weer langs de huisarts gegaan. Over een half jaar wordt B vijf.

Ja dus, ik mag me een beetje zorgen gaan maken. De huisarts wilde eerst controleren of B geen blaasontsteking o.i.d. heeft. Gewoon omdat uit te sluiten. Uit de test bleek dat hij geen ontsteking heeft. En nu heb ik dus een verwijzing gekregen naar de bekkenbodempolie. Oftewel de plaspolie zoals hij beter bekend is.

Ik krijg een vragenlijst toegestuurd over de zindelijkheid van B. Deze moet ik invullen, en aan de hand daarvan wordt er een afspraak bij de polie ingepland. Eigenlijk weet ik dus nog niks, maar de molen is in werking gezet.

To be continued dus…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge