Update jaardoelen #8

1 September alweer. Elke maand weer denk ik: wat gaat de tijd toch snel. De zomervakantie is voorbij, mn kids zijn zelfs alweer twee weken naar school geweest. De zomer is zo goed als voorbij, we naderen de herfst. Met twee derde van het jaar voorbij, ben ik ook al op twee derde van mijn jaardoelen?

 

Begin dit jaar stelde ik mezelf een aantal doelen. Dit is mijn maandelijkse voortgang update:

Uitleg: Rood = mislukt, oranje = work in progress, groen = behaald

 

Persoonlijk:

 • 10 kilo afvallen Work in progress… Maar als ik eerlijk ben doe ik hier bijna niks aan. Als ik alleen thuis ben (wat vaak is), loop ik constant te snaaien. En dat zijn dan geen gezonde snacks, als je snapt wat ik bedoel. Om voor het eind van het jaar nog 10 kg af te kunnen vallen moet er NU wat veranderen.

Huis:

 • het huishouden onder controle krijgen. Op sommige dagen heb ik echt het gevoel dat ik op de goede weg ben. Toegegeven, het is nooit echt schoon of helemaal netjes. Maar het is bijna nooit meer verschrikkelijk. Nu ik binnenkort geen werk meer heb, kan ik ‘geen tijd’ ook niet meer als excuus gebruiken :-). Toch is het nog steeds niet zoals ‘het hoort’ of zoals ik het graag zou willen.
 • Het huis afmaken qua klussenWe hebben een begin gemaakt met behangen in de gang. Maar we zijn beginners, en hebben behang met een patroon. Het gaat dus niet zo snel. Voor de overige klussen geld: ik wil er graag aan beginnen, maar we hebben er eigenlijk geen budget voor. Er staat nog wel work in progress, maar ik begin er al aan te twijfelen of ik alles gedaan kan krijgen wat ik wil.
 • 2017 dingen de deur uit doen. Vorige maand stond de teller op 1125. Afgelopen maand heb ik een paar dingen verkocht, en ook een aantal volle vuilniszakken weggedaan. Omdat ik superslecht ben ik het tellen en bijhouden hiervan, doe ik ook nu weer een schatting. Omdat er ook best veel kleine prulletjes weggegooid zijn deze maand, zet ik de teller op 1500.

Blog:

 • een nieuwe naam kiezen, herkenbaar en duidelijk. In maart afgevinkt!
 • eigen domeinnaam. In maart afgevinkt
 • 1000 bezoekers per maand. Ik kom er niet echt uit. Wie heeft er een tip, waar kan ik duidelijk/overzichteljk vinden hoeveel bezoekers ik heb? De insights plugin en google analytics zijn voor mij niet duidelijk.
 • 350 volgers op instagram Vorige maand had ik 115 volgers. Nu 106. Het gaat de verkeerde kant op, zo haal ik de 350 niet! Misschien moet ik maar eens wat vaker iets postten. Dat helpt vast.
 • 200 blogposts Dit is nummer 67 op wendy’s leven. Ik had er 23 op mijn vorige blog, dus het totaal staat op 90. Das nog niet veel. Ik heb het niet uitgerekend, maar ik heb een vaag vermoeden dat ik het niet meer ga halen dit jaar.

Geld:

 • 1000 euro op de spaarrekening. dankzij een belastingteruggaaf en vakantiegeld hadden we meer dan 1000 euro. Na de vakantie is er niets meer van over. Omdat ik nu geen baan meer heb, en ook nog geen uitzicht op een nieuwe baan, gaat het niet meer lukken om het voor 31 december weer op 1000 te krijgen.
 • 500 euro verdienen naast mijn baanNaar beneden bijgesteld. De teller staat nu op €70 Dat is nog niet veel. Ik zit me suf te bedenken waar ik extra inkomsten vandaan kan halen, maar tot nu toe nog niets gevonden wat werkt. Ik heb nog 4 maanden. Gemiddeld 100 euro per maand klinkt als een haalbaar doel, toch?
 • niet meer roodstaan. deze geef ik maar op. Gaat dit jaar niet lukken 🙁

Fun en overig:

 • op vakantie naar het buitenland. Een hele leuke vakantie gehad begin deze maand. YES!
 • een stedentrip maken. Niet echt een stedentrip, maar een dagtocht naar Londen. Ik reken hem goed!
 • drie pretparken bezoeken. Tijdens de vakantie hebben we Legoland en Disneyland bezocht. Nu nog 5 maanden de tijd om nummer drie te doen!
 • een auto kopen. Zoals ik al zei: ik ben mijn baan kwijt.  Het beetje geld dat we hadden hebben we aan een luxe vakantie uitgegeven. Tenzij we de loterij winnen, zit een auto er niet meer in dit jaar 🙁

 

Status: 4/16 gehaald en al 3/16 mislukt. Nog niet echt een geweldig resultaat. Elke vooruitgang is goed, maar grote vooruitgang is beter.  Ik ben nog steeds van plan zoveel mogelijk doelen te behalen dit jaar. Voor de komende maand heb ik een extra tool om me te helpen focussen op mijn doelen. Daarover later meer.

Zijn jullie nog bezig met jaardoelen of goede voornemens?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge