Havermout a-la-minuut

Ik at eigenlijk nooit havermout als ontbijt, omdat ik het gewoon teveel gedoe vind. ’s Ochtends heb ik vaak geen tijd om een pannetje melk aan de kook te brengen. Toen ontdekte ik Oats Express.

Oats Express van Quaker

Met oats express heb je niet meer het gedoe met een pannetje melk. Je doet 1 portie zakje in een schaaltje, met wat melk erbij. En dan 2 minuutjes in de magnetron en klaar is je verse warme havermout. Kind kan de was doen!

Ik had 1 doos Oats Express gekregen van iemand, en genoot van mijn warm ontbijt elke ochtend. En toen wilde ik zelf een nieuwe doos kopen. Ik schrok van de prijs. Bijna 2 euro voor 12 portiezakjes.

Gewone havermout

Gewone havermout kost maar 45 cent voor 500gram. Veel goedkoper dus. En toen vroeg ik me af, waarom dat prijsverschil? Zit er in de oats express iets anders. Meer ingrediënten? Speciaal soort granen? Volgens de ingrediënten is het havermout, en een stofje tegen overkoken. En ik kon ook niet vinden over speciale granen en andere bereiding. Dus rees bij mij de vraag: als ik oplet dat het niet overkookt, kan ik toch ook die goedkope havermout in de magnetron bereiden?

havermout

Snelle havermout

Jahoor, dat kan dus gewoon. Het is even uitkijken dat je de portie niet te groot maakt. En opletten dat het niet overkookt inderdaad. Maar verder is het net zo lekker als de dure variant van Quaker.

Dus een dikke budget tip vandaag: Als je graag snelle havermout eet, kun je vanaf nu gewone basis variant gebruiken. Dan heb je bijna 20 porties voor 45 cent, i.p.v. 12 porties voor 2 euro!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge