Drie tips om je kind meer te laten drinken

Het ziet er naar uit dat het deze week weer zomers warm weer wordt. En we weten allemaal dat het met zulk weer extra belangrijk is om voldoende vocht binnen te krijgen. Als je nou, net als ik, een kindje hebt dat niet zoveel drinkt, kan dat bij hoge temperaturen een probleem worden. Hierbij drie tips die bij mij werkte:

Koop een leuke beker

Een beker met favoriete tekenfilm figuren bijvoorbeeld, of iets met felle kleuren en krullerige rietjes. Iets wat mooi is bijzonder is om te hebben. Mijn zoon heeft een grote 300ml beker met minions én een krulrietje. Maakt niet uit wat ik er in doe, het is in 10 minuten op.

Zorg dat het drinken er aantrekkelijk uitziet

Doe het bijvoorbeeld in een limonadetap. Zelf drinken tappen is voor veel kinderen enorm aantrekkelijk. Een ander voorbeeld is een glazen karaf met water en stukjes fruit. Dit ziet er voor een kind heel spannend uit.

zomers fruitwater

Kies lekker drinken

Natuurlijk willen we allemaal dat onze kinderen vooral water drinken, of iets anders gezond. Maar met temperaturen boven de 30 graden mag er best een uitzondering gemaakt worden. Mijn zoons zijn echt dól op cola. En met dit weer mogen ze van mij best een glaasje of twee meer dan normaal.

Bonustip: verstop het vocht

Veel zomerfruit, zoals bijvoorbeeld meloen, komkommer en aarbeien, bevat veel vocht. Zet je kind wat vaker een schaaltje fruit voor. Zo krijgen ze ongemerkt weer wat meer vocht binnen. En ook een waterijsje zullen ze met dit weer niet afslaan!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge