Hoe doen anderen dat toch?

Wow. Bijna 6 weken radiostilte hier. Met 1 overduidelijke reden; mijn nieuwe baan. Werken, gezin en bloggen. Hoe doen anderen dat toch?

Fulltime werken

Tot nu toe heb ik altijd bijbaantjes gehad. Banen waarbij ik nooit meer dan 25 uur p.w. werkte (de laatste jaren zelfs maar 16), en eigenlijk nooit veel verantwoordelijkheden had. Ik heb over mezelf dan ook nooit gezegd dat ik een carrière had.

Tijdens mijn sollicitatie bij mijn huidige werk heb ik aangegeven minimaal 15 u.p.w. te willen werken, in verband met rekeningen enzo die betaald moeten worden. Maar geen maximum aantal uren opgegeven. Zelf had ik in mijn hoofd dat ik ook hier weer zo’n 20 á 25 uur zou gaan werken. Mijn nieuwe werkgever had andere plannen…

Al na een week of twee werd me duidelijk dat ik meer dan 20 uur zou gaan werken. Veel meer zelfs. Zat ik eerst nog rond de 30 uur, nu is dat al opgelopen naar 35-40 uur. Ik heb dus voor het eerst in mijn leven een fulltime baan!

Regelen en plannen

Een fulltime baan. Dat is ontzettend wennen. Wie doorgeklikt heeft in mijn vorige post, weet inmiddels dat ik bij McDonalds aan de slag ben gegaan. Wat dus inhoud dat mijn werkuren verdeeld kunnen worden tussen 6 uur ’s ochtends en 4 uur ’s nachts. Geen normale 9 tot 5 baan dus. En ik moet ineens ook veel meer plannen en regelen. Met name voor de kinderen. Wanneer BSO, en wanneer oppas opa&oma? Wie gaat er mee naar sportclubjes? Wanneer kan Mister X de auto mee, en wanneer heb ik hem echt nodig.

Maar ook het huishouden. Wanneer kan ik boodschappen doen? Wanneer heb ik tijd om de was op te vouwen. En door alle laten diensten die ik draai: wanneer kan ik slapen? Want ook al kom ik pas om half 3 thuis, de kids moeten wel gewoon naar school de volgende ochtend.

Bloggen

En dan het kopje bloggen. Zoals je wel gemerkt hebt, dat schiet er compleet bij in. Hoe doen anderen dat toch? Een fulltime baan, gezin, sociaal leven en dan ook nog ergens de tijd en de energie vinden om regelmatig te bloggen.

Toen ik begon aan deze post schrok ik. Was het echt alweer bijna 6 weken geleden sinds mijn vorige bericht? De tijd gaat zo snel, en de dagen vliegen voorbij. Ook toen had ik het er al over dat ik een nieuw ritme moest gaan vinden, maar wist ik nog niet dat ik fulltime zou gaan werken.

Ik mis het bloggen. Ik merk nu gewoon dat de woorden uit mijn vingers vloeien zonder dat ik er veel over hoef na te denken. Toch een teken dat ik veel te weinig geschreven heb de laatste tijd.

Maar op dit moment heb ik nog geen idee over hoe ik het bloggen ga inpassen tussen de rest. Ook andere hobby’s schieten er bij in hoor. Ik ben bijvoorbeeld al weer drie weken niet naar de sportschool geweest, en ik heb op het moment ook niet meer de focus om te genieten van een goed boek.

Hoe doen anderen dat toch?

 

1 Comment

  1. Geef jezelf de tijd om te wennen aan dit nieuwe ritme . Dat duurt wel even! Werken, kindjes en huishouden. Eens je dat op de rit hebt, komt de tijd voor honby’s vanzelf. Nu is het even een periode van meer centjes verdienen, dat geeft weer ruimte op andere vlakken. Valkuil, weet ik intussen uit ervaring, is op de meerverdiensten niet onmiddellijk weer uit,te geven aan ‘het gemak’ waardoor je zo extra veel werkt om uiteindelijk maar net hetzelfde te kunnen overhouden voor de leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge