Hosselen – extra geld verdienen

Iedereen heeft wel eens zo’n moment dat je een beetje extra geld kan gebruiken. Om een onverwacht hoge rekening te betalen, te sparen voor iets leuks, of bijvoorbeeld voor de komende dure decembermaand. Wat doe je dan? Juist, Hosselen!

Wat is hosselen

Hosselen is eigenlijk heel makkelijk uit te leggen. Het is namelijk gewoon extra geld verdienen. Extra werk of extra taken uitvoeren om meer inkomsten te creëren. Hoe simpel wil je het hebben. Dit houd echter in dat er ontzettend veel manieren zijn om te hosselen. Zelfs overwerken bij je gewone baan kan gezien worden als hosselen. Maar alles waar je inkomsten mee kan creëren kun je zien als hosselen. Ik doe het als ik een beetje extra nodig heb, maar er zijn inmiddels ook mensen die geen normale baan hebben en alleen maar inkomsten uit hossels.

Hoe ik Hossel

Wij hosselen, jij hosselt, ik hossel. Benieuwd op welke manieren ik hossel?

1. Mystery Shopping

Een van mijn favoriete manieren is mysterie shopping. Je doet je voor als normale klant, en ondertussen beoordeel je de winkel op verschillende punten. Achteraf nog een kort verslagje invullen en klaar ben je. Er zijn veel verschillende bedrijven die dit soort opdrachten aanbieden, ik sta ingeschreven bij www.multi-value.nl . Hier heb ik goede ervaringen mee.

2. Roamler

Ik heb hier al eerder een blogje aan gewijd. Dit is ook een vorm van mystery shoppen, alleen wat sneller. Via de app vraag je opdrachten aan, die je dan binnen twee uur moet uitvoeren. Een opdracht is bijvoorbeeld wat foto’s maken van een reclame actie in een supermarkt. Als je opdracht is goedgekeurd, wordt de vergoeding meteen aan je saldo toegevoegd. Het grote voordeel hiervan is dat je dus ook vrij snel over je vergoeding kan beschikken, waar je bij multi value nog wel eens een aantal weken moet wachten. Om ook Roamler te kunnen gebruiken heb je een aanmeldcode nodig. Die kun je krijgen van iemand die al lid is. Op dit moment heb ik geen codes te vergeven, maar op https://www.facebook.com/Roamler/ worden ze regelmatig aangeboden.

3. Marktplaats

Dit stukje antiek gebruik ik ook nog wel eens. Alleen vind ik verkopen nu een stuk minder prettig dan een aantal jaar geleden. Iedereen wil voor een dubbeltje op de eerste rij, en er zijn ook veel louche bedrijven en oplichters actief op marktplaats. Maar het blijft een fijne manier om je oude spulletjes te verkopen.

4. Promotiemedewerker

Nieuwe producten promoten, door ze uit te delen in de supermarkt. Dit is eigenlijk gewoon mijn baan. Maar hij is gewoon heel geschikt om te hosselen. Het bedrijf waar ik werk, werkt met een soort van nul-uren contract, zonder werkverplichting. Je kunt helemaal zelf aangeven wanneer je beschikbaar bent. Wil je maar 1 dag per maand werken? Helemaal prima. Wil je elke week 4 dagen aan de slag? Ook dat is gewoon goed. Dus als hossel heel geschikt: dan pak je gewoon een paar daagjes extra werk mee. Ik werk bij www.youngperfect.nl

 

Hossel jij ook wel eens? Wat zijn jouw favoriete manieren om wat extra geld te verdienen?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge