Ik heb plannen

Zoals jullie weten ben ik pas jarig geweest. Verjaardagen hebben op mij een beetje hetzelfde effect als oud en nieuw. Ik krijg een grote behoefte om voornemens en plannen te gaan maken, om van het komende nieuwe jaar een succes te maken. Ook nu weer zit ik vol met plannen:

Blog-plannen

Ik wil graag mijn blog centraal zetten dit komende jaar. Meer tijd er in steken, betere kwaliteit leveren en hopelijk ook meer inkomsten er uit te halen. Het plan is:

 • elke week twee of drie artikelen online.
 • Een blogplanning maken: dus op vaste dagen gaan bloggen, en ook met terugkerende rubrieken werken.
 • samenwerkingen met andere bloggers en bedrijven aangaan.
 • relevante cursussen en workshops volgen om mijn blog skills te verbeteren.

Ik-plannen

Sinds ik moeder ben, heb ik eigenlijk gewoon mezelf te weinig aandacht gegeven. Te weinig tijd genomen voor me-time, en mezelf ook gewoon slecht verzorgd af en toe. Dat wil ik dit jaar graag veranderen:

 • Meer aandacht besteden aan persoonlijke verzorging. Fijne creme’s vinden voor mijn ouder wordende huid
 • Tijd inplannen voor dingen die ik leuk vind. Bloggen uiteraard, maar ook lezen en creatief bezig zijn. Deze ‘extra’ tijd wil ik creëren door minder tv te kijken.
 • Gezonder eten. Ik wil vooral minder gaan snoepen en snacken, en gaan kiezen voor gezondere alternatieven. Ook wil ik geen veel minder frisdrank gaan drinken.
 • Afvallen. Volgens de ‘regels’ van BMI ben ik zo’n 15 kg te zwaar. Ik heb ook echt een mama-hangbuikje waar ik me erg aan stoor. Ik wil daarom graag ongeveer 10 kg afvallen. Dit ga ik doen door gezonder te eten, en meer te sporten. Ik ben al lid van de sportschool, maar maak er veel te weinig gebruik van.

huis-en-tuin-plannen

We wonen nu drie jaar in ons huidige huis, en eigenlijk is het nog steeds niet af. Dit heeft al vaker op mijn plannen-lijstjes gestaan, maar ik hoop er dit jaar wat meer aan toe te komen;

 • De voortuin opknappen. Ik pluk me nu gek aan onkruid, en er staat een volledige dode heg als afscheiding. Tijd voor wat nieuws dus.
 • De achtertuin opknappen. Die is nu erg rommelig, en de achterpoort sluit niet meer goed.
 • De trap opknappen. Nog altijd is de muur hier niet geverfd/behangen, en lopen we op het ruwe hout van de trap. Ook al ben ik er aan gewend, het stoort me. Ik wil dit graag netjes afgewerkt hebben dit jaar.
 • Structuur aanbrengen in het huishouden. Ik heb nu het gevoel constant achter de feiten aan te lopen qua opruim- en schoonmaakklusjes. Geen prettig gevoel, en daar wil ik eindelijk eens van af.

Nog veel meer plannen

In mijn hoofd zitten eigenlijk nog veel meer plannen en projectjes die ik graag uit wil voeren. Maar ik ken mezelf: als ik teveel tegelijk wil doen, gaat álles mis. Maar me beperken tot één ding, dat kan ik ook niet. Ik hoop dat ik mijn lijstje met plannen niet te groot heb gemaakt, en ik op mijn 32ste verjaardag trots kan zeggen dat ik ze behaald heb!

afbeelding pixabay.com

 

Heb je trouwens al meegedaan aan mijn verjaardag winactie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge