Ik wil een prentenboek

De actie ‘Geef mij maar een boek’  is inmiddels wel bekend denk ik. Bij dit initiatief van de landelijke boekenwinkels word er ieder jaar een kinderboek uitgekozen wat voor €2,- te koop is. Een top actie om lezen te stimuleren vind ik.

De uitgekozen boeken van Geef mij maar een boek zijn alleen niet geschikt voor mijn jongens. Kleuters van 4 en 5 ga je nou eenmaal niet voorlezen uit ‘achtste groepers huilen niet’ (het actieboek van dit jaar).

Ik wil een prentenboek

Daarom ben ik zo blij dat er nu ook aan de allerkleinste lezers gedacht word. Voor het eerst is er dit jaar  Ik wil een prentenboek. Vanaf 7 april is er  een prentenboek te koop voor slechts €2,-. Dat vind ik helemaal een top actie. Ik vind namelijk dat je niet vroeg genoeg kan beginnen met de leesontwikkeling van kinderen.

Het prentenboek dat het spits mag afbijten is een echte klassieker. De gruffalo. Een boek uit 1999, het is het verhaal over een muisje dat niet alleen alle dieren die hem willen opeten te slim af is, maar ook de grote griezelige Gruffalo.

Nu moet ik eerlijk bekennen. De gruffalo is een heel bekend boek.  Ik heb er ook wel eens van gehoord. Maar het verhaal ken ik eigenlijk totaal niet. Daarom ga ik dit prentenboek zeker aanschaffen voor mijn jongens!

Zoals ik al zei, de actie start op 7 april, het boek is dan landelijk te koop bij deelnemende boekenwinkels. Op Ik wil een Prentenboek vind je alle informatie over de actie, en op Geef mij maar een boek kun je alles nalezen over de kinderboeken voor €2,-

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge