In de herhaling: 30 dagen bloggen

Ik merk dat ik de laatste tijd wat moeite heb met bloggen. Ik heb wel heel veel ideeen, maar veel daarvan blijven in mijn hoofd hangen. Ik kan de motivatie of de tijd niet vinden om even wat uit te tikken, of ik ben mijn eigen grootste criticus en vind het allemaal niet goed genoeg.

Om dit negatieve patroon te doorbreken heb ik besloten om er weer een keertje een 30-dagen-bloggen challenge tegenaan te gooien. De komende maand ga ik dus elke dag weer een blogje online zetten.

In de flow

Het gaat er mij deze maand echt om mijn negatieve patroon te doorbreken. Op de momenten dat ik niet schrijf, ga ik piekeren. En dan wordt de drempel om te gaan schrijven steeds een beetje hoger. Maar op de momenten dat ik wel schrijf, krijg ik juist steeds meer zin om te gaan schrijven. En ook steeds meer ideeen voor nieuwe blogposts. Ik hoop deze maand weer lekker in de blog flow te komen. Lekker veel kunnen schrijven en lekker mijn gedachten kunnen delen.

Het dagboek-effect

Waar ik wel een beetje bang voor ben, is wat ik het dagboek-effect noem. Dat ik op momenten zonder inspiratie een prive blog ga schrijven. Over mijn gedachten en gevoelens. Kan natuurlijk best voor een keertje. Maar om dat nou drie of vier keer per week te doen is een beetje teveel. Lijkt me ook niet echt leuk om te lezen, iedere keer dat gemijmer van mij.

Waarom 30 dagen?

Op de een of andere manier heb ik iets met 30. Telkens als ik iets nieuws probeer, wil ik dat 30 dagen (of 1 maand) doen. Het is een mooi afgerond getal. Niet te veel, niet te weinig. Ooit was het ook ergens een ‘officiele’ challenge, 30 dagen bloggen. Ik heb het ook al vaker geprobeerd. Maar het is me nog nooit gelukt om die 30 dagen vol te houden. Zoals je gisteren kon lezen, staan er deze maand een aantal leuke dingen op de planning. Deze keer zal ik aan inspiratie geen gebrek hebben. Nu alleen nog de motivatie blijven houden! Maar volgens deze meneer moet dat geen probleem zijn 🙂

 

Heb jij wel eens een 30 dagen challenge geprobeerd?

 

1van30

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge