Kleine klusjes in huis uitstellen

Klusjes

Ken je dat? Er moet iets gebeuren in huis. Eigenlijk is het een klein klusje, maar je stelt het uit. Geen tijd, geen geld of ‘ik kan het niet’. En na een tijdje raak je er aan gewend. Het hoort er gewoon bij dat de kraan lekt. Die scheur in het behang valt je niet meer op.

De wasmachine

Zo heb ik al een aantal maanden iets uitgesteld. De wasmachine lekt. En op de een of andere manier had ik het in mijn hoofd gehaald dat repareren heel moeilijk en duur was. Ik wist precies waar het lek zat. Maar toch heb ik máándenlang gehannest met handdoeken voor de machine. Als ik die vergat neer te leggen, had ik na een draai was een grote plas water onder de machine. In eerste instantie was het vervelend, maar na een tijdje had ik me er bij neergelegd. Ik was er aan gewend, en het was niet belangrijk meer om op te lossen

Makkelijk opgelost.

Vandaag was ik voor iets anders in de bouwmarkt. Ineens bedacht ik me dat ze daar vast ook wel aansluitslangen voor de wasmachine zouden hebben. En ik schrok me rot van de prijs. Ik had namelijk in mijn hoofd dat zo’n slang een paar tientjes zou kosten. Maar hij was maar €3,50 ! Heb ik daar voor al die maanden lopen klooien??

Die slang gooide ik uiteraard meteen in de kar. Eenmaal thuis zocht ik een goeie tang, en binnen vijf minuten had ik de oude, lekke slang verwijderd en de nieuwe slang aangesloten.

Maandenlang gedoe, in vijf minuten opgelost. Een duidelijk voorbeeld van uitstelgedrag, en eigenlijk ook wel luiheid. Want waarom dacht ik dat het zo duur was? Omdat ik nooit de moeite had genomen om te prijs op te zoeken. Waarom lekte het zo lang? Omdat ik geen zin had de moeite te nemen een slangetje te kopen.

Aanpakken

Dit voorval heeft me een beetje met de neus op de feiten gedrukt. Er zijn namelijk nog veel meer dingen die ik ‘maar zo laat’, omdat ik er aan gewend ben. Ik heb me voorgenomen om te komende tijd alles waar ik me aan erger aan te pakken. Lekkende kranen, gescheurd behang, lijmresten. You name it.

We wonen al drie jaar in dit huis, maar qua afwerking ziet het er nog steeds uit alsof we er net wonen. In mijn jaardoelen zette ik al dat ik al die klussen wilde afmaken, In de tweede helft van dit jaar ga ik daar dus ook echt mee aan de slag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge