Kinderboekenweek 2017: prentenboek Knikkeruil

Ik vind de meeste activiteiten van de Kinderboekenweek gericht op iets oudere kinderen. Vanaf 7 á 8 jaar, als ze zelf kunnen lezen is het hartstikke leuk. Mijn kinderen zijn iets jonger, en missen dus een groot gedeelte. Bovendien zijn ze nogal bang aangelegd, dus het thema van dit jaar past niet bij ze.

Prentenboek

Daarom was ik zo blij toen ik ontdekte dat er dit jaar ook een prentenboek binnen het thema uitgebracht zou worden, om zo ook peuters en kleuters te betrekken bij het thema.

Knikkeruil

Schrijfster Maranke Rinck maakte samen met illustrator Martijn van der Linden het Prentenboek van de Kinderboekenweek 2017: ‘Knikkeruil.’ In knikkeruil gaat een groepje knikkers op de vlucht voor de monsters. Ze verstoppen zich op allerlei plaatsen. Maar zijn het eigenlijk wel monsters waar ze voor vluchten?

Ik vind het een heel leuk boek, echt geschikt voor jonge kinderen. Het is een beetje spannend, maar nergens echt eng. Mijn oudste zoon (6jaar) had er minder interesse in dan mijn jongste (4). Maar hij is dan ook op een leeftijd dat hij prentenboeken een beetje begint te ontgroeien, dus ik had het wel verwacht.

Eerst lezen, dan spelen

Maranke Rinck heeft eerder een aantal kinderboeken geschreven, waarbij ze ouderwets spelen (dus zonder schermen) probeert te promoten. Zo ook dit boek. En dat vind ik eigenlijk nog wel een van de leukste dingen van het boek:

Bij aankoop van Knikkeruil krijgt je namelijk een zakje knikkers. Als je klaar bent met lezen, kun je het boek op zijn kant zetten, en veranderd het in knikkerpoortjes! Zo kan je kind het boek in het echt naspelen. Ontzettend leuk bedacht vind ik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Knikkeruil is voor €6,95 o.a. bij Bruna te koop. En dan krijg je er de knikkers dus gratis bij.

 

(tip: als je je inschrijft voor de nieuwsbrief van Bruna krijg je een code voor gratis verzendkosten)

 

 

7 Comments

  1. Wat een ontzettend grappig boekje is dit zeg. Hier in de leeftijd van 9 en 8 dus druk met de griezels en de griezelbus. Op school vonden kinderen ( peuters) het onderwerp best eng bij de opening van de kinderboekenweek, dus of het echt een heel goed idee was, weet ik zo net nog niet.

  2. Heel leuk zo met die knikkers erbij! Het ziet er sowieso uit als een leuk boekje. Handige tip ook over de code voor gratis verzendkosten!

  3. Mijn meisje is 6 en krijgt ook alles mee van de kinderboeken week. Soms is dat griezelen wel to much voor haar. Maar ik merk wel dat zij er heel erg in op gaat.

  4. Wat een leuk en creatief idee! Ik was vroeger echt dol op prentenboeken en heb er nog een heleboel staan bij mijn ouders, hopelijk kan ik ze ooit doorgeven aan mijn eigen kinderen ^^ Dit knikkerboek koop ik alvast aan voor mijn kleine neefjes (3&5)

  5. Heel leuk idee zeg. Hier een peuter die nog niet echt er mee bezig is, en een tiener die alleen wil griezelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge