Mama kan niet ziek zijn – tips om de griep te verslaan

Ken je dat verschijnsel? Zieke papa’s die het er lekker van nemen en zich laten verzorgen? Met een dekentje op de bank, netflix aan en een flinke pot thee erbij? Mama lost het wel op, en zieke papa’s kunnen echt even ziek zijn en bijkomen. Maar als mama ziek is? Tja. De kindjes moeten toch naar school. Er moeten boodschappen komen en eten op tafel, enzovoorts. Misschien hopeloos ouderwets, maar wel de realiteit voor veel moeders. Daarom vandaag mijn manieren om de griep te verslaan:

 

zieke moeder, pixabay

 1. Vitaminen binnen krijgen

Als ik me niet goed voel, begin ik meteen met extra vitaminen te nemen. Soms in de vorm van een supplement, maar veel vaker in de vorm van extra fruit en groenten. Vooral vitamine C staat erom bekend de griep te bestrijden. Natuurlijk zit dat in sinaasappels en kiwi, maar ook in rode paprika en broccoli zit verrassend veel vitamine C.

2. Drinken, drinken, drinken

Spoel de ziektekiemen uit je lijf! En dan niet met suikerrijke (fris)drankjes, maar met bijvoorbeeld (groene) thee. Het allerbeste is natuurlijk gewoon water. Doe er dan meteen een schijfje citroen in, krijg je weer een beetje extra vitamine binnen. (Je kan nooit teveel vitamine C binnenkrijgen, het overschot plas je er namelijk gewoon weer uit)

3. Me- time

Natuurlijk moeten er klusjes en dingetjes gedaan worden. Maar als ik griep heb, doe ik echt alleen het hoognodige. De tijd die ik hierdoor overhoud, besteed ik aan mezelf. Een lekkere warme douche nemen, of net als zieke papa met netflix en thee op de bank. Door je lijf even rus te gunnen, kan het meer energie steken in het bestrijden van de griep.

4. Slapen

Zoals ik net al zei, door rust te nemen kan je lijf meer energie steken in het verslaan van de griep. Als het maar enigszins mogelijk is, pak ik een beetje extra slaap. Een kort middagdutje, lekker vroeg naar bed of een half uurtje langer blijven liggen.

5. Paracetamol en gaan

Ik ben zo’n moeder die doorgaat tot het echt niet meer kan. Knallende hoofdpijn? Paracetamolletje nemen en weer doorgaan. Koortsig of keelpijn? Paracetamol en doorgaan. Ik laat het mezelf niet toe om ziek te zijn.

 

Door de bovenstaande vijf tips/manieren toe te passen, ben ik eigenlijk nooit echt ziek. Maar misschien moet ik eens niet zo streng voor mezelf zijn en gewoon eens een keer “papa-ziek” zijn en even lekker niks doen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge