Mijn eigen domein

Ik heb lang getwijfeld. Besluiteloos rondgekeken. Aanbiedingen vergeleken. Mijn ICT vriendje om hulp gevraagd. En uiteindelijk gewoon de stap gezet. Na anderhalf jaar bloggen op een gratis wordpress website, ga ik nu onder mijn eigen naam verder.

Naam kiezen

De overstap gaf mij ook de kans om een naam te kiezen die beter bij me past. Mijn gratis domein was opnr16.wordpress.com. Die had ik toen gekozen omdat we op huisnummer 16 wonen. Heel origineel misschien, maar ook heel onduidelijk. Op het eerste gezicht niet duidelijk waar het nou eigenlijk over gaat.

Oorspronkelijk was het ‘gewoon op nummer 16’, omdat ik over het gewone leven wilde schrijven. Alledaagse dingen. Daar ontdekte ik twee problemen: gewone dagelijkse dingen bieden nauwelijks inspiratie voor interessante posts, en ik wil eigenlijk meer zijn dan ‘gewoon’. Ik wil leuk, gezellig, spannend, creatief, inspirerend, lief, reislustig, avontuurlijk, spontaan, etc zijn.  Dat stukje ‘gewoon’ viel dus al gauw weg.

lastige keuze

Dus toen begon de zoektocht naar een domeinnaam die echt bij me past. Die precies de lading dekt van mijn schrijfsels, en me geen beperkingen oplegt. Ik heb bijvoorbeeld getwijfeld om als MamaWendy verder te gaan. Maar wat dan als ik over dingen wil schrijven die niet direct mama-dingen zijn? Hoewel de naam erg goed bij mij past, ik ben best wel een moederkloek, vond ik hem te beperkend.

Wat dan wel? Waar wil ik over schrijven? Over alles wat ik meemaak. Mijn kinderen, maar ook mijn werk, mijn financiele gedoetjes, mijn hobby’s, favoriete dingen, lekker eten, en ga zo maar door. Eigenlijk alles wat er in mijn hoofd opkomt wil ik online kunnen gooien als ik daar zin in heb. Mijn gedachten, mijn belevingen, mijn omgeving, mijn leven, mijn wereld.

Gevonden

Met een beetje hulp van Vriendlief, en een korte brainstormsessie kwamen we al snel tot de perfecte naam. Eentje die bij me past, en eigenlijk geen beperkingen qua onderwerp bied. Dat je hier bent, betekend dat je hem al gevonden hebt.

 

Welkom op wendysleven.nl

 

Ik werk nog steeds met wordpress, maar nu dus via webhosting, en ik betaal voor mijn .nl domeinnaam. De komende tijd komen er misschien wat minder blogs online, omdat ik ook druk bezig ben alles achter de schermen te regelen. De technische kant onder de knie krijgen, maar ook bijvoorbeeld nieuwe social media aanmaken voor mijn nieuwe naam.

Maar ik zal mijn trouwe lezers niet vergeten. Ik doe mijn best om regelmatig te blijven posten, en ik zit te broeden op een kleine winactie om mijn overstap te vieren. Wat zou je graag willen ontvangen? (moet door de brievenbus passen)

foto pixabay

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge