Getest: Mug Cake Salted Caramel

Caramel zeezout smaak is op dit moment helemaal hot. Heel veel merken brengen iets op de markt in die smaak. Chocolade, vla, fudge, en nu dus ook Mug Cake. Toen ik deze nieuwe smaak zag liggen, moest ik hem wel meenemen om te testen.

Wat is het?

Mug Cake is een product van Dr Oetker, en is dus cake in een kopje. Je voegt een beetje melk toe aan het zakje mix, roert het door elkaar en zet je beker vervolgens in de magnetron. En dan heb je ongeveer 1 minuut later een mok vol cake.

Het is verkrijgbaar is 4 smaken. Kruidcake, chocolade, stracciatella, en nu dus ook Salted Caramel. Een zakje is goed voor 1 portie, en bevat ongeveer 250 kcal en 35 gram suiker. Mug Cake is onder andere bij AH en Dirk te krijgen, en kost €0,85.

In de praktijk

Dr Oetker Mug Cake is echt heel simpel om klaar te maken. Een beetje melk, roeren en in de magnetron. Hoe lang precies, dat is een beetje inschatten, en ligt ook aan de stand van je magnetron. Ik had na 50 seconden nog rauw beslag onderin, dus heb ik hem nog 15 seconden langer en in gedaan.

En dan heb je dus dit: een mok vol met bruinige cake. Eerste indruk: ziet er niet uit, maar ruikt erg lekker. Je ruikt heel goed de caramel. Tip, neem wel een goede grote mok, want de cake komt flink omhoog tijdens het ‘bakken’. En stort ook snel weer in….

Wat vind ik er van?

De Cake is zoals verwacht heel makkelijk te maken. En ik houd van makkelijk. Dat is al een pluspunt.

En dan de smaak. Kant en klaar producten zoals deze zijn vaak een beetje chemisch, veel te zout of te zoet. Ik verwachtte dus niet zoveel. Maar ik ben positief verrast. Salted Caramel Mug Cake smaakt écht heel lekker. Een prima caramel smaak, zonder rare nasmaak. Als je andere producten met caramel lekker vind, is deze snelle cake een echte aanrader!

Eindoordeel

Ja, wat kan ik er nog voer zeggen? Mug Cake is makkelijk, en gewoon heel erg lekker. Ik geef het een dikke 9, en zal het zeker vaker kopen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge