Mijn kinderen zijn op de BSO en ik ben thuis

Sinds ik een aantal maanden geleden meer ben gaan werken, gaan mijn kinderen 2x per week naar de BSO. Maar omdat ik ook vaak avonddiensten heb, komt het regelmatig voor dat ik op een BSO dag pas na 6 uur hoef te werken. Om deze drie redenen kies ik er voor om ze op die dagen toch naar de BSO te brengen:

1. Sociale vaardigheden

Op de opvang zijn altijd kinderen om mee te spelen. En ook vaak kinderen die ze niet of nauwelijks kennen. Door de omgang met verschillende kinderen leren ze veel sociale vaardigheden zoals samenwerken, communiceren, omgaan met andere meningen en persoonlijkheden, en omgaan met conflicten. Thuis spelen ze niet vaak met andere kinderen, of juist steeds alleen met dezelfde kindjes uit de buurt.

2. Activiteiten

Ik zou graag die leuke moeder zijn die constant uitstapjes maakt met de kinderen, of thuis met ze knutselt of kookt of iets dergelijk. Maar dat ben ik helaas niet. En dat is ook helemaal niet erg, kinderen kunnen zich ook prima zelf vermaken. Op de BSO doen ze wél altijd iets leuks. Vaak werken ze met themaweken, en sluiten de verschillende activiteiten op elkaar aan. Dat soort dingen genieten mijn kids echt van, en dat wil ik ze niet onthouden.

3. Mama-dingen

Naast de voordelen die de BSO heeft voor mijn kinderen, is er ook een beetje egoïstische reden dat ik de kinderen wel naar de opvang breng. Namelijk dat ik dan dingen kan doen zonder de kinderen erbij. Elke moeder weet het: dingen zoals boodschappen doen en het huishouden gaan veel makkelijker en sneller zonder kinderen erbij.

 

Mijn kinderen kiezen

Nu lijkt het misschien voor sommigen dat ik mijn kinderen gewoon wegbreng voor een dagje rust. Dat is dus absoluut niet zo. De jongens vinden het gewoon erg leuk op de BSO en gaan er graag heen. Ze mogen eigenlijk zelf kiezen: thuisblijven bij mama, of naar de BSO. Als ze thuis willen blijven op een dag dat het kan, dan mogen ze dat ook. Iedereen kan wel eens een dagje rust gebruiken 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge