Bandelettes tegen schurende bovenbenen

De afgelopen week is het in Nederland ontiegelijk warm geweest. Gelukkig woon ik niet in de streken waar er 40+ gemeten is, maar ook hier was het niet te harden. Die warme is misschien lekker, maar brengt ook problemen met zich mee.

Zomerkleding

Een tijdje geleden was het onder tienermeisje hip om een thigh-gap te hebben: dat is als je bovenbenen niet aansluiten als je knieën tegen elkaar staan. Euhm, pardon? Kan me niet herinneren dat ik ooit een thigh-gap gehad heb, zelfs niet toen ik nog een tienermeisje was…

Niet dat ik daar problemen mee heb, maar met dit weer brengt het wel een probleem met zich mee. Als het bloedheet lekker warm is buiten, draag ik graag een luchtig zomerjurkje. Maar blote benen + warm weer = schurende bovenbenen. Dat ene plekje waar je dijen tegen elkaar aanwrijven wordt na een tijdje lopen nogal schraal en pijnlijk.

Bandelettes

Daar zijn inmiddels meerdere oplossingen voor bedacht. Bijvoorbeeld wielrenbroekjes of speciale crèmes. Via een facebookgroep voor vollere dames ontdekte ik onlangs bandelettes. Bandelettes zijn elastische banden die je om je dijen draagt. Door middel van een silicone laagje aan de binnenkant blijven ze hangen/plakken op de plek waar het nodig is. Ze zijn er in gladde modellen, en met kant.

De afgelopen dagen heb ik de Bandelettes uitgebreid kunnen testen. Ik bestelde er een aantal via AliExpress, glad en met kant.  Die met kant vond ik wel het prettigst zitten, maar ze slijten ook wel snel. Al na 1 dag begonnen ze al te rafelen en pillen.

Maar ik ben er over het algemeen heel tevreden over. Ze zitten comfortabel en blijven goed zitten zonder op te rollen. Bovendien doen ze wat ze beloven: met de bandelettes had ik geen last van schurende bovenbenen.

Wil je niet 6 weken op je bandellettes wachten, of wil je gewoon kwaliteit die langer dan 1 zomer meegaat? In Nederland zijn ze ook gewoon te bestellen, onder andere via bol.com:

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge