Ali Express voor plussize vrouwen

AliExpress

Voor wie het nog niet kent: AliExpress is een Chinese Webwinkel, waar verschillende aanbieders hun spullen te koop zetten. Voor hele lage prijzen kun je er de leukste dingen kopen. Je moet alleen wel een beetje geduld hebben, want levering kan tot 3 maanden duren. Ik ben al een tijdje fan.

ali express

Kleding uit china

Ik was vooral gevallen voor de goedkope kleding die je kan vinden bij ‘ome Ali’. Voor 2 a 3 euro heb je al leuke shirtjes, en voor broeken betaal je ook maar een tientje.

Maar na een paar miskopen durfde ik het lange tijd niet meer aan. Want kleding uit china, dat betekende meestal:

  • one size fits all. Maar dan wel chinese maatjes. En dat staat ongeveer gelijk aan europese maat 34-36. Pas ik met mijn hollands welvaren 42-44 toch echt niet in.
  • slechte kwaliteit. Shirtjes die na een keer wassen totaal vervormd zijn. Maar wat wil je ook voor 2 euro
  • slechte pasvorm. De kleding die ik binnenkreeg, leek vaak totaal niet op de foto van de site. Ander model, andere kleur, slechte vorm. Again, wat verwacht ik eigenlijk voor twee euro?

En dus bestelde ik een tijd lang alleen andere dingen. Huidhoudelijke items, sieraaden en (namaak)lego bijvoorbeeld.

Plus Size mode

Tot ik een paar maanden geleden een hele fijne facebook groep ontdekte. Ali Express plus size kleding, een groep alleen voor vrouwen, waar iedereen haar ali express vondsten deelt. De leukste kleding komt hier voorbij, allemaal in plus size maatjes.  Wat ik zo fijn vind, is dat het ervaringen en foto’s van echte vrouwen zijn. Alles wat voorbij komt, is dus ‘getest en gekeurd”.

Chinese maten verschillen vreselijk van europese maten, het kan zomaar zijn dat mijn maatje 42 in china een 5XL is. Doordat de dames is de groep hun eigen afmetingen en bestelde maten delen, weet je dus precies welke maat je zelf moet bestellen. De beste tip: meten is weten. Let niet zozeer op welke maat je moet bestellen, maar meet jezelf op en kies de maat die overeenkomt met je afmetingen. En zo voorkom je dus dat je een broek binnenkrijgt waar alleen je linker enkel in past….

Toegegeven, de kleding die in de groep gedeeld wordt, kost wel iets meer dan 2 euro. Maar nog altijd minder dat wat je in Nederland voor soortgelijke items zou betalen.

Nog meer tips

De groep draait vooral om kleding. Er zijn bijvoorbeeld speciale topics voor broeken, jurkjes en truien. Maar er worden nog veel meer Ali Express tips gedeeld, zoals bijvoorbeeld

  • Hoe kan je bepaalde items vinden
  • Hoe kan je communiceren met de verkopers op Ali Express
  • Wat doe je als je bestelde spullen niet of kapot aankopen
  • Wanneer krijg je de beste deals/de hoogste korting
  • Hoe kan je een bril op sterkte bestellen via Ali Express

 

Wil je ook bestellen bij AliExpress? Ga dan zelf op zoek naar leuke items, of meld je aan de voor de facebook groep!

22

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge