Mijn rommelmarkt avontuur

Als kind stond ik vaak met Koninginnedag mijn spullen te verkopen op een kleedje. Vond ik altijd reuze leuk om te doen, en ik hield er meestal ook wel een leuk zakcentje aan over. Een jaar of tien geleden heb ik nog eens een kraam gehuurd op een overdekte rommelmarkt, maar daarna eigenlijk nooit meer.

In mijn herinnering was het een goede manier om een beetje geld te verdienen. En al enige tijd is het een wens om weer eens te gaan verkopen. Maar steeds als ik spullen uitzoek, is er geen rommelmarkt. En dan verdwijnen de spullen langzaamaan toch weer in de kast of in de container.

Vorige maand zag ik dat er in de speeltuin in ons dorp een rommelmarkt zou zijn. En eigenlijk pas deze week besloot ik om daar toch te gaan verkopen. Dus in een paar gestolen uurtjes een paar tassen vol met spul bij elkaar gezocht. De kindjes ook ingeschakeld, maar die zijn vooral goed in dingen vinden die toch maar niet weg mogen.. 🙂

foto pixabay

Vandaag was het zover. Om 9 uur stonden we voor de poort, en konden we een goed plekje uit kiezen. Auto uitgeladen, spullen uitgestald. Je kent het wel. En dan om 10 uur gingen de poorten open voor het winkelend publiek.

Aan het weer lag het niet. Heerlijk, zonnig weer de hele dag. Aan mijn plekje op de markt lag het ook niet. Wilde je alles zien, dan móest je langs mijn kleed. Aan de sfeer lag het ook niet. De speeltuin had zijn best gedaan om er iets leuks van te maken, met spelletjes, ballonnenclown en eterij.

Waar het dan aan lag weet ik niet, maar de verkoop viel me tegen. Heel erg tegen. Het huren van een plekje kostte me €4,50. En dat heb ik er nét uit qua verkoop. Ik heb het niet precies bijgehouden, maar de 10 euro heb ik zeker niet gehaald. Jammer.

Jayson wilde ook graag mee met verkopen. Nou, maar goed dat die rommelmarkt in de speeltuin was. Ik heb hem alleen gezien als hij honger of dorst had. Maar het gevaar van je kind meenemen: hij ziet allerlei leuke dingen. Hij heeft dus een paar aankoopjes gedaan, hij wilde een spelletje doen en hij had natuurlijk ook honger en dorst.Alles bij elkaar hebben we dus net quitte gespeeld. Beetje verdient, net zoveel weer uitgegeven. En een heleboel spullen over.

Ik ben er voorlopig weer helemaal klaar mee. Het is overduidelijk dat verkopen op de rommelmarkt nauwelijks wat oplevert. Ik vind het mijn tijd niet waard. Natuurlijk, Jayson heeft zich vermaakt, we hadden een leuke dag. Maar het was de bedoeling wat extra vakantiegeld te verdienen. En we kunnen ook zonder rommelmarkt wel gaan spelen in de speeltuin. Daar hoef ik niet voor de zolder uit te zoeken en met tassen/dozen te sjouwen…..

Voor mij dus eventjes geen rommelmarkt meer. Toch gaf ik Jayson de keuze wat we met de spullen zouden doen: bewaren voor de volgende keer, naar de stort brengen of naar het goede doel. Hoewel hij wel graag een volgende keer wil verkopen, koos hij toch voor het goede doel (is mijn opvoeding toch een beetje goed gelukt ;-)) . Dus we hebben alles ingeladen, en zijn meteen doorgereden naar de kringloop. Hoppa, weg is weg. Ik had het nu toch in de auto, en als ik het ‘eventjes’ thuis breng blijft het eeuwig hier staan.

Dus, mijn rommelmarkt avontuur: heel veel werk en gedoe, weinig verkoop, geen winst, en uiteindelijk bijna alles naar de kringloop. T had me veel frustratie gescheeld als ik daar meteen heen gereden was.

 

Staan jullie wel eens met je spullen op een rommelmarkt? En levert het je dan wat op?

 

 

#15van 30

 

4 Comments

  1. Jammer dat het tegen viel. Ik ga op een grote rommelmarkt staan waarbij ik meestal boven de 50euro verdien. Dit is elke eerste zondag van mei. En nu al 6 jaar achter elkaar gedaan.
    Ik heb 1x op een kleine markt gestaan en dat viel toen ook enorm tegen! Dat doe ik dus ook niet meer.

  2. Maar wel weer flink aan je opruim-doel gewerkt 🙂

  3. Het was inderdaad een erg kleine rommelmarkt, misschien dat het daar aan lag. Helaas zijn er in het dorp waar ik woon dus niet zoveel grote rommelmarkten. Als ik weer zin heb om te verkopen ga ik wel op zoek naar een grotere markt in een omliggende stad. Bedankt voor de tip!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge