Mijn zoektocht naar een nieuwe baan

Sinds gisteren ben ik officieel werkloos. De grote zoektocht naar een nieuwe baan is al een tijdje eerder begonnen. Maar tijdens het zoeken naar werk loop ik tegen een groot probleem aan: De banen waar ik volgens mijn CV geschikt voor ben, zijn eigenlijk helemaal niet de banen waar ik naar op zoek ben.

Ik heb altijd in de detailhandel gewerkt. Kassawerk vooral. Maar als ik dat invoer op een banensite, krijg ik allerlei sales- en verkoopfuncties te zien. Werken in een schoenenwinkel is ook verkoop, dat wel, maar toch is het totaal anders dan bijvoorbeeld in een callcenter.

Die functies die ik te zien krijg zie ik niet zitten. Maar eigenlijk ben ik het werk in een winkel/achter de kassa ook wel een beetje zat. Ik wil iets meer uitdaging. En daar ben ik op papier dus niet geschikt voor. Want ik heb geen diploma’s of relevante werkervaring.

En daar zit nu dus het knelpunt. Ik wil dus niet blijven doen wat ik altijd al doe. Maar ik weet ook niet wat ik wel wil. Zoals ik het zie, heb ik drie opties:

  • Weer een baan in de detailhandel zoeken
  • Een opleiding volgen om iets totaal anders te gaan doen
  • Zelf iets opstarten

Maar voor zowel optie 2 als 3 geld: geen idee wat! Welke opleiding, of wat voor soort ‘eigen bedrijf’ ik zou willen hebben. En is toch wel een essentieel dingetje…

Dus naast het zoeken naar een nieuwe baan, ben ik ook aan het zoeken naar mezelf. Wat wil ik nu écht met mijn leven? Online studiekeuzetestjes hebben tot nu toe niets opgeleverd, want ook daar krijg ik resultaten waarvan ik denk ‘gatver’. En ik heb wel allerlei vage ideeën, maar als ik daar dieper over na ga denken vind ik ook steeds weer dingen die ik er niet leuk aan vind.

 

Aaah, eigenlijk gewoon een hele grote HELP, ik weet niet wat ik moet 🙁

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge