Back to School shoppen

Het is alweer voorbij. Morgen begint de school weer voor mijn jongens. B gaat naar groep 1, en J begint aan groep 3! De school dit jaar met een continue rooster. Om goed voorbereid aan het schooljaar te beginnen, moeten er dus wat dingen aangeschaft worden.

Schoolspullen:

In groep drie heb je een etui nodig, om je eigen schrijfspullen in te bewaren. Bovendien vond J zijn oude rugzak niet stoer genoeg meer voor groep drie. Voor zijn verjaardag had hij al een etui met de Avengers gekregen, en deze week kochten we daar een bijpassende rugzak bij. Potloden e.d. krijgt hij van de school.

B heeft inmiddels drie verschillende rugzakken in de kast liggen, daar kan hij nog wel even mee vooruit.

 

Gymkleding

Na een flinke doorpassessie bleek dat alle gymkleding nog past. Voorlopig dan, moeten ze geen grote groeispurt krijgen :-). Alleen J had nieuwe gymschoenen nodig. Ze hebben allebei een korte broek en een T-shirt om te gymmen. Van school krijgen ze een gymtasje.

 

Eten en drinken

Omdat ze vanaf nu op school hun boterhammen eten, hebben m’n jongens nu allebei 2 bekers, een fruitbakje en een lunchtrommel nodig. Een fruitbakje en een beker hadden ze allebei al wel, en J had ook een lunchtrommel want hij bleef wel eens over. Maar ook hier: J vond zijn spul te kinderachtig voor groep drie. Eigenlijk wilde hij ook hier voor een Avengers set kiezen. Maar mama vond iets beters: De bekers en bakjes van Orange Rebel. Hierbij kan je zelf een afbeelding er in doen. Dus als de Avengers niet meer leuk zijn, kan er gewoon wat anders in.

De bakjes hebben een uitneembaar tussenschotje, zodat je twee verschillende dingen mee kan geven. Ook zit er een fruitvorkje bij. J en B kregen allebei een beker en een bakje van Orange Rebel, en J nog een basic beker van Mepal.

Ik kocht de bekers en bakjes gewoon bij de Blokker.

Lunchtrommeltjes hoefde ik nu niet aan te schaffen. B heeft aan het begin van de vakantie in Legoland een lunchtrommel gehad met zijn naam er op. En J heeft nog een lunchtrommel van Cars, maar die ga ik waarschijnlijk binnenkort nog wel vervangen door de Orange Rebel lunchtrommel. Gewoon omdat ik dat leuker vind voor hem.

 

Al met al viel het me nog reuze mee wat ik moest aanschaffen. Al zag ik dat ze deze week leuke aanbiedingen hebben bij de zeeman, dus misschien krijgen ze allebei nog wel een setje kleding. Gewoon voor de leuk.

 

Wat koop jij voor de kinderen aan het begin van een nieuw schooljaar?

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge