Netflix fan TAG

Het leek mij vandaag wel leuk om een TAG in te vullen, en de post van vandaag op die manier te vullen met (nutteloze ;-)) informatie over mij. Ik vond bij Mamaliefde een leuke tag van een tijdje geleden. De Netflix fan TAG dus:

plaatje via https://www.emerce.nl/achtergrond/verandert-netflix-ons-kijkgedrag-infographic

Wat was het moment dat je dacht ‘nu moet ik wel’ en een abonnement nam op Netflix?

Eigenlijk heb ik nog steeds geen abonnement. Wij kijken mee via het abonnement van mn schoonzus. Ik weet eigenlijk niet eens meer hoe lang we dat al doen. In het begin was het vooral vanwege de kinderseries, en nog steeds kijken de kinderen heel veel kinderseries via Netflix.

Hoe vaak kijk je naar Netflix?

Minstens een keer per week. Vaak als er niets op tv is, zap ik door naar het Netflix kanaal om te kijken of er ik daar nog iets kan vinden. Helaas is er de laatste tijd niet echt veel te vinden, en is mijn netflix gebruik tegenwoordig wat minder. Tijd voor nieuwe content Netlfix!

Waar kijk je naar Netflix?

Meestal languit op de bank, via de tv. Zo’n groot scherm vind ik fijner kijken dat een laptop of tablet. Maar als de kinderen of Vriendje tv kijken, dan kijk ik ook wel eens op mn laptop.

Zijn er series die je wel kijkt maar eigenlijk niet echt leuk vind?

Nee. Als ik iets niet leuk vind, dan kan ik ook mijn aandacht er niet bij houden. Ik zal het dan ook snel afzetten. En iets kijken omdat iedereen het kijkt, dat is dus ook niks voor mij. Ik kan mijn tijd wel beter besteden toch?

Wat is je favoriete Netflixhapje en drankje?

Als ik Netflix kijk, dan zit ik meestal gedachteloos te snaaien. Een zak paprika chips kan ik dan gedachteloos helemaal leegeten. Erg slecht ja. En om al die chips weg te spoelen drink ik meestal cola. Ook erg gezond 😉

Is er een serie die je samen met je partner kijkt?

Orange is the New Black. Sinds hij weet dat ik die ook leuk vind, kijken we samen. We zitten al in spanning af te wachten, over een paar weken komt er een nieuw seizoen uit. Dat wordt weer een of twee avondjes bingewatching!

Wat is je favoriete Netflix original?

Eigenlijk vind ik de Netflix Originals meestal leuker dan de overige dingen. Ik kijk zoals ik al zei naar OITNB, maar ook Girlboss, Rita, The Ranch, Fuller House en A day in the life of Girlmore Giels zijn series waar ik van genoten heb. Helaas heb ik van al mijn favoriete series alle afleveringen al gezien. En dan duurt het altijd weer zo lang voordat er een nieuw seizoen uitkomt…

Wat zijn je top-5 Netflix aanraders voor volwassenen?

 • Girlboss. Over hoe een jonge vrouw haar eigen vintage mode imperium opbouwt.
 • Fuller House. Een spinoff van de originele Full House uit de jaren 80/90. Een compleet nieuw verhaal, maar wel met veel herkenning en herinneringen uit de oude serie.
 • The Ranch. Een leuke comedieserie over een jonge man (Ashton Kutcher) die weer terug komt op de koeienboerderij van zijn oude norse vader (Sam Elliot). Het is droge, flauwe humor, maar ik houd er van!
 • Safe Haven. Een film gebaseerd op een boek van Nicolas Sparks, schrijver van The Notebook. Dan weet je wel wat je kan verwachten toch?
 • De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween. Een deense of noorse komedie, die dus gaat over een 100 jarige man. In plaats van zijn verjaardag in het bejaardentehuis te vieren gaat hij er vandoor en beleeft allerlei vreemde avonturen. Erg vergezocht, maar schijnbaar toch gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Deze film heeft nu ook een vervolg gekregen, die verder gaat waar de eerste ophield.

Welke vijf series kijken je kinderen graag?

 • Pokemon. Lijkt me logisch
 • Glitterforce
 • Power rangers
 • Finding Dora.  Ow, das geen serie. 🙂
 • Rescue Bots

Welke serie zou je niet snel kijken?

The Santa Clarita Diet. Een redelijk nieuwe serie, maar veel te bloederig voor mij. Ik houd absoluut niet van bloed, horror en griezelverhalen.

Wie is je favoriete acteur / actrice uit een Netflixserie?

Sam Elliot in zijn rol in The Ranch. Ik kan zo genieten van zo’n knorrige oude man en zijn eigenaardigheden.

Wat zijn series die volgens Netflix op dit moment jouw beste keus zouden zijn?

 • Suite Francaise (nog nooit van gehoord)
 • LoveSongs (ook geen flauw idee)
 • Binnenstebuiten. Die lijkt me dan wel weer leuk
 • Under the Tuscan Sun
 • Mako Mermaids, a H2O adventure

Waar baseren ze dit eigenlijk op???? Klopt geen hout van 🙂

Wat staat er nog op je kijklijst?

Als ik ooit eens tijd heb zou ik graag Sherlock verder kijken. Maar met anderhalf uur per aflevering is het best een opgave om een momentje te vinden waar ik tijd heb, en níet in slaap ga vallen halverwege.

Op welk volgend seizoen kun je niet wachten?

Orange is the new Black dus. En eigenlijk wil ik ook wel heel graag een seizoen drie van The Ranch.

Welke series / films zou je graag op Netflix willen zien?

Ik hoop dat Me before You nog eens op Netflix komt, de film over het boek van Jojo Moyes. Die wil ik heel graag zien namelijk.

Zou je nog zonder Netflix kunnen?

Ik denk het wel hoor. Dan ga ik gewoon weer eindeloos heen en weer zappen op de tv, en waarschijnlijk af en toe een serie of film illegaal downloaden. Maar zolang ik de keus heb, blijf ik lekker kijken. Het kost mij immers niks, schoonzus betaald de rekening. Dankjewel schoonzus voor de vele uren kijkplezier!

 

 

Ben je ook zo’n Netflixfan?

#7van30

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge