5 Ideeën voor een geslaagd pokemon feestje

Het was zijn allereerste kinderfeestje, maar hij wist wel précies wat hij wilde. Een Pokemon feestje moest het worden. Wat pokemon is cool, dat weet iedere 6-jarige. Dus mama kon aan het werk…

Maar hij wilde niet alleen pokemon, hij wilde ook naar de speeltuin. Dat vond ik prima, want dat scheelde mij veel werk. Zo hoefde ik niet allerlei pokemon spelletjes en activiteiten uit te werken. Wel heb ik een aantal dingen gemaakt, om toch het pokemon thema vast te houden:

Uitnodigingen

Ik gebruikte deze uitnodigingen. Er zijn nog veel meer soorten te vinden, maar ik vond deze lekker vrolijk. En makkelijk, ik kon heel simpel mijn eigen tekst invoeren in het pdf-bestand en de uitnodigingen meteen printen. Tip bij het printen: gebruik dik papier of dun karton. Dat ziet er toch wat beter uit dan het standaard printpapier dat ik gebruikte.

5×7-pokemon-invite

Traktatie

Niet alleen het feestje, maar ook zijn traktatie in de klas wilde hij graag in pokemon stijl. Na een flinke zoektocht vond ik bij www.printjetraktatie.nl een leuk taartpunt doosje. Na flink wat knip en plakwerk kon hij een heuse pokemontaart mee school nemen:

Pokemon eten en drinken

Op een pokemon feestje heb je natuurlijk ook eten en drinken nodig. Voor het drinken had ik bij de HEMA twee limonade taps gekocht. Eentje gevuld met gele limonade, en er een pikachu op geplakt. De tweede gevuld met groene limonade en een bulbasaur erop. Voila: pokemon drinken:

De pokemontaart (waar ik helaas geen foto van heb) heb ik ook bij de HEMA vandaan. Gewoon een fototaart besteld, en in plaats van een foto een afbeelding van zijn lievelingspokemon erop laten zetten.

Deze taart serveerde ik op pokebal bordjes. Ook weer iets heel simpels, maar met een groot effect. Ik kocht bij de AH rode en witte plastic wegwerp bordjes. De rode knipte ik doormidden, en plakte een helft met zwarte tape op een wit bord. De uitkomst: pokebal bordjes. Ook heel geschikt voor patat o.i.d. :

Party gifts

Omdat we naar de speeltuin zouden gaan, heb ik verder geen moeite gedaan om pokemon activiteiten voor te bereiden. Daarom was mijn volgende project al de party gift, oftewel het uitdeelzakje wat de kinderen kregen bij het naar huis gaan.

Ik kocht bij de action simpele zakjes, en plakte daar een pikachu plaatje op. Snel, simpel en goedkope pokemonzakjes. In de zakjes kregen de kinderen wat snoep, één pokemon kaart (van de dubbelen die we al in huis hadden) en een pakje pikachu drinken. Op pinterest vond ik zogenoemde juice box wrappers. Maar ik vond het teveel gele inkt kosten om de hele wrapper te printen. Dus printte ik alleen de pikachu gezichtjes, en plakte die op geel papier wat ik al had.

 

Zoals je ziet ben ik van de grote stappen – snel thuis acties. Ik houd van dingen die weinig moeite kosten, maar wel een groots effect geven.  Moeders hebben nu eenmaal altijd tijd te kort ;-).

Bonustip:

Maak je pokemon feestje helemaal compleet met een compleet pakket thema versieringen.

 

#6van30

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge