Pepsi Electric – terug naar de 90’s

Pepsi Electric

Mijn millenial-hart ging sneller kloppen. Zag ik dat nou goed? Was dat echt een reclame voor blauwe cola?! Blauwe cola vond ik vroeger altijd zo ontzettend gaaf, en ontzettend lekker.  Ik had het goed gezien. Met de nieuwe Pepsi Electric is blauwe cola terug van weggeweest.

pepsi electric

Blauw?

Ik had de flessen al eens zien staan in de winkel. Maar bij verkeerde lichtinval lijkt zo’n fles gewoon zwarte cola te bevatten. Dus dacht ik dat het weer een nieuwe variant suikervrije cola was. Door de reclame op tv ontdekte ik dat het hier toch echt om blauwe pepsi gaat.

Dus is het blauw? Ja, heel erg. Het is een vrij chemisch aandoende kleur, haast vergelijkbaar met glassex. De blauwe kleur komt door de toevoeging van kleurstof E133, ook bekend als Briljantblauw. Dit is een veelgebruikte kleurstof ik blauw/paarse voedingsmiddelen en cosmetica. Een klein onderzoekje naar deze kleurstof leert me dat er weinig tot geen bijwerkingen bekend zijn, maar dat er wel allergische reactie zijn waargenomen. Enige voorzichtigheid is dus wel aanbevolen.

Cola?

En de smaak dan? Smaakt Pepsi Electric naar gewone pepsi, naar pepsi max, of heeft het zijn eigen smaakprofiel?

Persoonlijk vind ik dat het anders smaakt. Minder naar echte cola, maar zoeter en fruitiger. Ik zou het omschrijven als een kruising tussen cola en zoete siroop. En heel eerlijk: als je verwacht cola te proeven, is dat niet echt een lekker smaak.

Na een paar slokken werd het er helaas niet beter op. Omdat Pepsi Electric suikervrij is, is het gezoet met kunstmatige zoetstoffen. Deze hebben een nogal chemische nasmaak, waar ik zelf zeker geen fan van ben.

een glas blauwe cola

Conclusie

Het ziet er chemisch uit, en het smaakt ook vrij chemisch. Helaas voor mij dus geen herhaal aankoop van deze iconische blauwe cola. Mijn puberzoon van 13 vind het daarintegen wel erg lekker, voor hem zou ik het wel vaker aanschaffen. Zo zie je maar, smaken verschillen.

Heb jij deze blauw cola al geprobeerd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge