Persoonlijke doelen voor 2024 – halfjaar update

Persoonlijke doelen

Aan het begin van dit jaar heb ik een aantal kleine doelen opgeschreven, om mijn jaar een beetje focus te geven. Op dat moment was mijn situatie nogal onzeker, en ik wilde niet teveel blijven hangen in het ziek zijn. Omdat het jaar inmiddels halverwege, vind ik het wel tijd voor een update. Hoe staat het met mijn doelen?

persoonlijke doelen

Ontspullen

Aan het begin van het jaar ben ik goed van start gegaan met ontspullen. Ik heb meerdere tripjes naar de kringloop en de stort gemaakt, en ook een aantal dingen weggegeven of verkocht. Begin april was er van de woningbouw een opschoondag in de buurt, daar ben ik ook veel spullen wezen brengen. Al met al is er flink veel weg. Toch heb ik niet het gevoel dat het genoeg is. We zitten op dit moment midden in de verbouwing, dat brengt ook de nodige rommel en onrust met zich mee. Het ontspullen staat nu een beetje stil, maar ik ben zeker van plan het later weer op te pakken.

Tijd besteden aan hobby’s

Omdat het ontspullen veel van mijn tijd en energie geen gekost, heb ik niet heel veel aan mijn hobby’s gedaan. In april ben ik naar het CreaWeekend in rijswijk geweest. Daar heb ik de hele dag leuke creatieve workshops gevolgd. Ook wat dingetjes gekocht om thuis mee aan de slag te gaan, maar daar is nog niet veel van terecht gekomen. Ik heb nog heel veel handwerk spullen liggen, en ik koop ook regelmatig meer. Is het kopen van hobby-artikelen ook een hobby op zichzelf?

Herinneringen maken

Nu het zomer wordt, en lekkerder weer buiten, begint de zin te komen om er op uit te gaan. We hebben inmiddels picknickspullen in  de auto liggen, zodat we in het weekend makkelijk naar een natuurgebied of strand kunnen. Mijn mister X is  met onze oudste zoon een dagje naar Walibi geweest, waar ze allebei van genoten hebben. Ik ga graag samen met X ergens lunchen, en met het hele gezin hebben we regelmatig ouderwetse spelletjesavonden. Kortom, ik ben er zeker mee bezig om quality time te creëren, en zeker in de komende grote vakantie ga ik hier zeker mee door.

Geld verdienen

Aan het begin van het jaar zei ik al dat ik me zorgen maakte over wat er na de ziektewet komt. Dat is, gezien het nieuws van de afgelopen tijd, niet minder geworden. Het rommelt nog al bij het UWV, en zeker bij de beoordeling van WIA/WGA uitkeringen, waar ik mee te maken ga krijgen. Maar behalve wat online verkoopjes heb ik nog geen substantiële bijdrage aan het gezinsinkomen kunnen leveren. Ik heb erover gedacht om een opleiding te gaan volgen, maar dat zie ik eerlijk gezegd niet echt zitten. Wat ik dan wel ga doen, dat is me helaas nog niet duidelijk.

Conclusie

Eigenlijk ben ik met alle 4 de doelen we goed bezig geweest. Op dit moment heb ik genoeg tijd en energie om op dezelfde voet verder te gaan. Maar ik blijf het per dag bekijken, ik ben en blijf natuurlijk chronisch ziek. En als er onverwacht toch een transplantatie-mogelijkheid is, dan komt er van dit soort doelen even helemaal niks meer.

 

Heb jij ook dit soort persoonlijke doelen om aan te werken?

2024 sign

 

Dit bericht bevat affiliate links. Als je een aankoop doet via zo'n link 
ontvang ik een kleine vergoeding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge