Persoonlijke doelen voor 2024

Hallo iedereen

Na een aantal maanden afwezigheid hier, ben ik weer gezellig terug.

De afgelopen maanden is er heel wat gebeurd, en aan de andere kant eigenlijk niks. Ik ga jullie denk ik niet vervelen met de details.

Tijdje afwachten

In dit blog ga ik een aantal van mijn persoonlijke doelen voor het komende jaar benoemen. Maar of ik er uberhaubt aan kan werken, is nog afwachten.  Zoals ik vorig jaar uitgebreid heb beschreven, ben ik dialysepatient. Zelf ben ik recent goedgekeurd als transplantatiepatient, wat betekend dat ik een donornier mag ontvangen. De komende maanden is het afwachten of ik ergens dit jaar een nier kan ontvangen van een bekende. Zo niet, dan kom ik op de wachtlijst, en gaan het zeker een aantal jaar duren.

Doelen stellen

Ik merk van mezelf dat ik heel erg blijf hangen in het “kan ik niet, want ik ben ziek” verhaaltje. Om mezelf te motiveren, heb ik besloten om persoonlijke doelen te stellen. Zo heb ik iets om naar toe te werken.

1. Ontspullen

Mijn doel hierbij is om aan het eind van het jaar een stuk minder spullen in huis te hebben, om twee redenen.  Als eerste; hoe meer spullen er in huis zijn, hoe lastiger het is om alles hier schoon en netjes te houden. En ten tweede: de woningbouw komt hier in het voorjaar de boel verbouwen. We krijgen door het hele huis betere isolatie, energiezuinige maatregelen en verschillende noodzakelijke updates. Allemaal hartstikke fijn, dat zal volgende winter veel schelen op de energiekosten. Maar het betekend wel dat er in het hele huis ruimte moet zijn om te werken. Dus, hoe minder spullen er aan de kant gezet en heen en weer gesleept moeten worden, hoe beter.

 

2. Tijd besteden aan hobby’s

Zoals ik al zij, blijft ik heel erg hangen in het ´ziek zijn´. Vaak bestaat mijn dag het grootste deel van de tijd uit tv kijken en tiktok. Terwijl er zoveel meer mogelijk is, ook als je lichamelijk minder kan. Daarom ga ik dit jaar meer creatief bezig zijn. Zo wil ik uiteraard weer veel vaker gaan bloggen, maar ook met andere dingen bezig zijn. Ik kan al een beetje haken, dat wil ik beter onder de knie krijgen. Maar ook bijvoorbeeld aquarelverven, polymeerklei, punch-needling, handlettering of epoxyhars hebben mijn interesse. Genoeg te doen dus.

 

3. Herinneringen maken

Ik wil dit jaar zoveel mogelijk leuke dingen doen met mijn gezin. Voor mijn gevoel gaat de tijd zo snel, ik wil het zoveel mogelijk vasthouden. Met leuke dingen doen bedoel ik uiteraard hele dagen uit, maar ook minder inspannende activiteiten. Bijvoorbeeld de bioscoop, een theatervoorstelling of misschien zelfs een museum. En ook het thuis gezellig maken met een familiefilm of spelletjesavond valt hieronder. Bonuspunt: door mijn (pre)pubers op deze manier te activeren, zitten ze minder achter de PC of andere schermen.

 

4. Geld verdienen

Voorlopig zit ik relatief veilig in de ziektewet. Het is zeker niet veel, ik had maar een parttime baantje tegen minimumloon, maar toch lever ik nog een kleine bijdrage aan het gezinsinkomen. Maar mijn uitkering loopt niet oneindig door, en daarom ben ik nu al bezig te bedenken hoe ik daarna nog kan bijdragen. Al is het op dit moment niet te voorspellen of ik dan uberhaubt al weer kan werken.  De komende maanden ga ik dit punt 4 combineren met punt 1, en ontspullen via marktplaats en vinted.

 

Geen S.M.A.R.T. doelen

Zoals je ziet zijn het redelijk vage doelen. Geen exacte hoeveelheden of specifieke tijdsplanning. Ook dat komt weer door mijn situatie; ik moet alles echt dag per dag bekijken. Ik kan hier nu wel heel hard gaan roepen “Ik ga elke dag iets creatiefs doen” of  “Elke maand minimaal 1 keer naar een pretpark”, maar het is niet te voorspellen of ik daar wel de energie voor ga hebben. Ik wil mezelf motiveren, nier forceren.

Fijn jaar

Het allerbelangrijkste is gewoon dat het een fijn jaar word. Dingen doen waar ik blij van word en energie van krijg. Voor mezelf, en voor mijn gezin en familie.

2024 in small peace and love sings. black and red

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge